.

Danske undret Holger Rune vinner Stockholm Open

Endast 19 år gammal vinner Holger Rune årets Stockholm Open inför fullsatta läktare i Kung. Tennishallen. Stämningen var elektrisk och danskens spel likaså. Rune lyckades hålla sin serve genom hela matchen mot världsfemman Tsitsipas från Grekland, som tidigare inte hade förlorat ett set i turneringen. Därmed blir han en av de yngsta spelarna genom tiderna att lyfta pokalen i Stockholm Open och går med i en exklusiv klubb av tidigare unga vinnare, såsom John McEnroe, Mats Wilander och Henri Leconte, efter två raka set mot greken, 6-4, 6-4.

Jag är supernöjd med hur jag kunde hantera mina nerver genom hela matchen. Mitt nästa mål är att vinna min första 500-turnering, säger Holger Rune.

Idag spelade han som en mästare, säger Runes coach, Patrick Mouratoglou, direkt efter matchen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close