.

Dressyrens giganter klara för Lövsta Top 10 Dressage i Friends Arena

Världsettan Jessica von Bredow-Werndl och världstvåan Cathrine Laudrup-Dufour är båda klara för start i Lövsta Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show 24-27 november.

Tyska Jessica von Bredow-Werndl var i det närmaste oslagbar under 2021 och vann bland annat dubbla OS-guld och trippla EM-guld. Hon är dessutom regerande mästare i Top 10 Dressage. 2021 tog hon hem segern i både Grand Prix och Grand Prix Kür inför storpubliken i Friends Arena. Nu är hon på väg tillbaka till tävlingsbanorna efter att ha fått sitt andra barn och Lövsta Top 10 Dressage är ett självklart mål under höstens tävlingstermin.

– Jag älskar Sverige och den fantastiska publiken på Friends Arena, konstaterade hon senast hon var här.

Även danska publikfavoriten Cathrine Laudrup-Dufour, som ligger båda tvåa och trea på världsrankningen med två olika hästar, är klar för Lövsta Top 10 Dressage. Laudrup-Dufour kommer från ett otroligt framgångsrikt år med så väl VM-guld i lag som två VM-silver individuellt i Herning. Hon har tidigare också vunnit Top 10 Dressage. 2019 fick hon kliva högst upp på pallen i Friends Arena och förra året blev det en andraplats.

– Jag tycker att det här är världens bästa tävling. Atmosfären i arenan är helt fantastisk, det känns nästan som att rida på hemmaplan, sa hon då.

Svenska världsåttan Patrik Kittel är initiativtagare till Lövsta Top 10 Dressage och dressyransvarig under Sweden International Horse Show. Han har ingen svårighet att locka världens bästa dressyrryttare till Sverige och Friends Arena.

– Den här tävlingen har blivit etablerad som en av de absolut största dressyrtävlingarna i världen. Jag ser fram emot att i år ta tävlingen vidare i samarbete med Lövsta Stuteri, säger han.

– Att det blir sport i världsklass vet vi redan med säkerhet när vi har både nummer ett och två på världsrankningen klara. Dessutom har fler ryttare anmält sitt intresse, så det kommer att bli ett fantastiskt startfält, avslutar Kittel.

Redan under fredagen den 25 november har publiken en chans att se ryttarna i Lövsta Top 10 Dressage när det är öppen träning i arenan. Träningen kommenteras dessutom av Pether Markne och Henrik Johnsson som guidar publiken genom passet. Därefter väntar FEI Grand Prix på lördagen den 26 november och den avslutande och avgörande kürfinalen, Lövsta Top 10 Dressage FEI Grand Prix Kür, på söndagen den 27 november.

Se hela programmet HÄR

Relaterade artiklar

Back to top button
Close