.

Svensk seger i ”Cupen” efter dramatiskt upplopp

Svensk seger i Stockholm Cup International efter ett dramatiskt upplopp som avgjordes på målfoto. Den dubbla Derbyvinnaren Hard One To Please fick nosen först i en strid med tre hästar och ägaren Hans Sköld var rörd. “Jag har ägt hästar i 45–50 år, men en sådan succé som vi haft det sista halvåret har jag aldrig varit med om. Jag vill tacka Annike [tränaren Annike Bye Hansen] som gör en fantastiskt jobb med hästarna.”

Hans Sköld är relativt färsk som galopphästägare, det var Jockeyklubbens ordförande Jan Kleerup som fick med honom på en andelshäst för några år sedan. Det gav mersmak och Sköld satsade rejält på galoppen. Idag har stockholmaren Hans Sköld, så det var så nära hemmaseger det går att komma, fem hästar i träning hos norska Annike Bye Hansen. Hard One To Please köptes för ca en miljon kronor i april som tvååring och debuterade ett drygt år senare. Sen har utvecklingen varit sensationell med segrar i Svenskt Derby, Norskt Derby och nu Stockholm Cup International (Gr.3).

– Jag är lite i chock nu också, sa Annike. Ett tag var jag osäker på om vi gett honom en för tuff uppgift. Men han löste den och har förbättrat sig hela tiden. Trots att det är en ”bebis” så har han ett fantastiskt ”löpshjärta”.

Och jockeyn Pat Cosgrave avslöjade efter vinsten:

– Vi blev lite hindrade ett par gånger, med ett fritt lopp hade vi vunnit lättare. Nu blev det lite onödigt spännande.

Bakom vinnaren tog Outbox andra raka andraplatsen i Stockholm Cup International – slagen med en kort nos. Master Bloom var ytterligare en hals bakom och svensktränade Quebello ett huvud bakom. Så ni förstår att det målfotot kommer att bli klassiskt.

Vi måste också nämna travtränaren Stefan ”Tarzan” Melander som hade en stor dag som galopphästägare.

Hans häst Swinging of Venice, tränad av Annika Sjökvist, vann Herbert Sachs Memorial tillsammans med Ulrika Holmquist.

– Jättekul för Stefan, sa Annika. Han är perfekt att ha som ägare, han lägger sig aldrig i något. Han har inte heller så mycket att klaga på. Swinging of Vencie har ju vunnit tio lopp.

Bara någon timme innan vinsten på Bro Park hade Stefan även en galoppvinnare i Frankrike. Det var Seakine som debuterade med en seger i Bordeaux.

– Otroligt att ha en 2-årig debutant som vann i Frankrike. Det kommer att bli många galopphästar framöver, sammanfattade Stefan ”Tarzan” Melander sina framgångar på galoppbanan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close