Fotboll

Polisen utreder läktarbråket på Friends

Efter 2-2 i derbyt mellan hammarby och AIKborde eftersnacket handla om det sportsliga.
Så blev det inte.

Inne på arenan valde grupperingar från båda sidor att bra sig igenom avspärrningarna för att konfronteras och ta till våld.
På kvällen meddelade polisen att man har inlett två utredningar om våldsamt upplopp.

“Brotten skedde inne på arenan och supportrar har använt grovt våld och pyroteknik. Arrangören klarade inte av att separera de personer som slogs varför polis fick gå in på läktarna och avbröt den brottsliga verksamheten. Polisen har inte fått rapport om att någon person har skadats allvarligt under upploppen”, skriver polisen på sin webbplats och fortsätter:
“Just nu genomför polisen en identifieringsprocess i de båda brottsutredningar som har inletts. Det finns mycket filmer från bland annat övervakningskameror som har fångat skeenden på läktarna. Ett antal supportrar ska förhoppningsvis kunna identifieras under detta dygn:”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close