.

Är VM-kandidaten bäst i Jubileumspokalen?

Men är han bäst i Jubileumspokalen?
San Moteur är en av hästarna som gör onsdagens drabbning på Solvalla till en av årets mest spännande.

Några av Europas bästa femåringar gör upp om förstapriset 1,5 miljoner svenska kronor på Solvalla på onsdag. En av dem, San Moteur, är redan inbjuden till VM-loppet som avgörs på amerikanska Yonkers i oktober. Men innan dess ställs Björn Goops stjärna inför ett möte med bland annat Elitloppshästen Önas Prince i Jubileumspokalen. Och den meriterade duon får båda starta från bakspår!

– Vilket lopp vi får se! Mötet mellan San Moteur och Önas Prince förstås, men jag är även spänd på vad norske Cicero T.G. och lördagens Gulddivisionsvinnare Global Badman kan uträtta i Jubileumspokalen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Solvalla bjuder även i övrigt på en fantastisk travkväll där Europas främsta sto ska koras i miljonloppet European Championship for Mares. Spännande fransyskan Heliade du Goutier mäter krafterna med Årets Sto i Sverige 2021, Honey Mearas. Men även här är det idel, ädel, adel bland deltagarna, vilket garanterar en uppgörelse på banan av högsta klass!

Evenemanget under Jubileumspokalen bjuder på något för alla. I Kongressen Bar spelar pianisten Teresa Perelli, Prix d’Amérique-vinnaren och avelschampion Maharajah hälsar på publiken 16.40 och för de yngsta finns aktivitetsområdet i sista sväng med hoppborg, käpphästar, pyssel och inte minst den mekaniska hästen Monté Python.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close