Handboll

Hammarby förlänger med Edwin Aspenbäck

Inför senaste säsongen lånades Edwin Aspenbäck från norska Champions League-laget Elverum för att få mer speltid. Nu står det klart att Skövde-sonen skriver ett permanent kontrakt med Bajen som sträcker sig över säsongen 2023/24.
– Det känns bra att fortsätta här! Man upprepar sig när man säger att Bajen har något på gång, men det tror jag verkligen vi har. Det gläder mig att få möjligheten att vara med på resan i minst två år till, säger Edwin Aspenbäck.

Aspenbäck motiverar sitt val:
– Helt klart vår elitverksamhet, alltså ledare, spelare, fysios, läkare, organisation. Det är ett stort men otroligt fint och professionellt gäng som man trivs att vara runt!
Ett på förhand uträknat Hammarby knep sjundeplatsen och tog sig till kvartsfinal den gånga säsongen. Aspenbäck hoppas att grönvitt visar framfötterna även till hösten – även om det troligtvis blir tuffare:
– Som lag har vi goda chanser att så småningom etablera oss ordentligt i topp åtta, men det är en extremt tuff väg dit. Vi gjorde ju något av en succésäsong, men vi får absolut inte ta något för givet. Det kommer krävas minst lika mycket, om inte mer, nästa säsong.
Hur ser du på nästa säsong för egen del?
– Det gäller ju att använda perioden nu till att jobba på mina svagheter, nu har jag en säsong i bagaget vilket jag tror kommer gynna mig enormt. Vi får in ett nyförvärv i form av Richard (Lindström) som jag ser väldigt fram emot att lära känna och lära utav.

Kalle Matsson, vd i Hammarby Handboll AB:
– Edwin hade kunnat åka tillbaka till Norge men väljer att fortsätta hos oss, vilket är ett tecken på att vi har en god miljö i klubben. Han har redan tagit stora kliv framåt i sin utveckling, samtidigt som vi vet att det finns mer att utveckla.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close