Fotboll

AIK plockar hem Ahmad Faqa

Inför säsongen plockades Ahmad Faqa upp i AIK:s A-lag för att direkt lånas ut till Örebro.
I sommar är han dock tillbaka i Solna.

AIK informerar själva om saken:
Den 24 mars 2022 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Ahmad Faqa om ett A-lagskontrakt och han lånades samma dag ut till Västerås SK FK i Superettan. Utlåningen avbryts då transferfönstret öppnas i juli igen och spelaren har återvänt till verksamheten på Karlberg.
– Vi har, alla tre parter tillsammans, kommit fram till att avbryta lånet. Tiden i VSK har givit Ahmad nyttiga erfarenheter som varit utvecklande på seniornivå. Allt enligt strategi och specifik plan för Ahmad. Nu ska vi tillsammans med spelaren utvärdera och se över kommande period i Ahmads utveckling, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

Den 24 mars 2022 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Ahmad Faqa om ett A-lagskontrakt som sträcker sig till och med den 31 december 2026. Debuten för Västerås SK FK skedde den 2 april 2022 i premiären av Superettan, borta mot IF Brommapojkarna (1–2).. Det blev sammanlagt sju matcher, varav tre från start, för honom i VSK-tröjan samt två matcher på bänken som ej inbytt reserv.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close