Fotboll

Bajen hämtade upp 0-2-underläge

Hammarby spelade 2-2 hemma när toppkonkurrenten Häcken på besök.
Laget fick jobba i uppförsbacke i andra halvlek.

Två snabba mål i mitten av den andra halvleken verkade vara det som behövdes för Häcken som inte imponerade något nämnvärt. Hammarby hade andra planer och kvitterade via två sena mål från Bubacarr Trawally, som gjorde sin första start i Bajentröjan, och Bjørn Paulsen.
– Vi startade dåligt men jag tycker vi kom in i det. Andra halvlek var galen, säger poängräddaren Paulsen till Discovery.

Första halvleken var uddlös och saknade de absolut största målchanserna trots att Bajen hade hela elva avslut mot mål.
Hammarbys presspel fungerade bra och pressade Häckens backlinje till flera svaga uppspel. Men skärpan fanns inte hos de grönvita som saknade det lilla extra för att göra något av sina chanser.
I den andra halvleken hände däremot allt.

När timmen var spelad fick man blinka för att se så det inte var Barcelona som stod på planen när Häcken fick till ett mönsteranfall i tiki taka-anda. Jeremejeff var sist på bollen och gör därmed sitt elfte mål. Han seglar redan nu mot en skytteligaseger.
Bara tre minuter senare slog Göteborgslaget till igen via en blixtsnabb kontring där inhoppande Blair Turgott assisterade Mikkel Rygaard som stötte in bollen i öppet mål.

Hammarby vägrade dock ge sig.
Trawally nådde högst på en hörna då Häckens målvakt Jonathan Rasheed missat bollen i en utrusning. Vid två minuter kvar av ordinarie tid kom kvitteringen. Succébacken Mohanad Jeahze sköt på Bjørn Paulsen som styrde in bollen i mål.
– Jag antar att resultatet är okej när du kommer från 0–2. Det var en stark comeback i slutändan, säger Paulsen till Discovery+.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close