Ishockey

AIK värvar mer från Malmö

Calle Wendt värvar ytterligare en av sina tidigare Malmöspelare
24-åriga forwarden Amanda Andersson flyttar efter fyra raka säsonger i Malmö Redhawks till huvudstaden.
– Amanda är en stor center som är väldigt stark på pucken. Hon är bra i bägge ändar av isen och kommer göra stor skillnad för oss kommande säsong. Hennes storlek kommer komma ännu mer till nytta nu när tacklingar är tillåtna i ligan och vi se fram emot att Amanda ansluter till oss i Augusti, berättar huvudtränare och sportchef Calle Wendt.

Klubben informerar:
Amanda Andersson är med sina 174 cm en stor forward som ser mycket fram emot att få chansen i högstaligan tillsammans med AIK.
– Calle fick reda på att jag inte visste vad jag skulle göra inför nästa säsong och frågade om jag kände för att komma upp och vara med här och det tyckte jag lät väldigt roligt, säger Amanda och fortsätter:
– Jag känner mig redo för SDHL och jag tror att det kommer gå bra. Jag är en ganska fysisk spelare, och i och med att tacklingar ska tillåtas nu så tror jag att det kommer passa mig jättebra. Det ska bli kul att uppleva en ny nivå av hockey!

– I Malmö så hade jag en liten ledarroll och jag försökte hjälpa de yngre. Men nu är det här ju helt nytt för mig, jag har bara spelat division 1 innan så det är ju lite skillnad, säger hon och fortsätter:
– Jag är alltid glad och när jag känner mig bekväm så är jag den som pratar mycket, nu när det är helt nya människor så kan jag vara lite blyg, erkänner hon.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close