Handboll

Nils Pettersson klar för Hammarby

Nils Pettersson är tillbaka i Hammarby
– Det känns otroligt roligt att komma tillbaka, jag ser fram emot att träffa alla i laget och många kära vänner inom hela föreningen, säger vänstersexan.

Efter nästan tio år i Bajen bytte Nils Pettersson Södermalm mot Malmö 2018. Till hösten går flyttlasset tillbaka till huvudstaden för Nisse, som skrivit kontrakt med grönvit över säsongen 2022/23.
– Jag känner mig inte färdig med handbollen, utan känner att jag har mer att ge än jag fått ut de senaste åren. Då känns det härligt att få möjligheten att återvända till Hammarby. Dessutom känner jag Kalle (Matsson) sedan länge och har stor tillit till honom. Jag tycker ”Falle” är en väldigt spännande tränare och jag ser fram emot att ta del av hans tankar kring hur handboll ska spelas, säger han.
– Jag har sett de flesta matcherna och mitt intryck är att det är ett väldigt härligt gäng som spelar med en hög energi samtidigt som de följer en tydlig metodik och gemensamma överenskommelser. Jag tycker det finns många spännande spelare i truppen och att laget som helhet tagit kliv för varje år som gått.

Just nu genomgår Pettersson rehab för en tidigare hjärnskakning. När han blir spelklar är oklart.
– När exakt vet jag inte, jag hoppas förstås så snart som möjligt, men rehaben måste få ha sin gång. Jag kan stegra träningen successivt och ser hela tiden små framsteg vilket känns väldigt skönt, säger han och fortsätter:
– Inte minst känner jag mig väldigt trygg med Hammarbys medicinska team under ledning av Anne (Hopfgarten) och anser det vara ett av de mest kompetenta i Handbollsligan. Det var en förutsättning för att jag skulle fortsätta spela handboll över huvud taget.

Kalle Matsson, vd hos Hammarby Handboll AB:
– Nisse är en stor tillgång för oss, både framåt och bakåt. Jag vågar påstå att han skulle platsa hos samtliga lag i Handbollsligan tack vare sin mångsidighet. Viktigast i nuläget är att han kan genomföra sin rehab och ta den tid som behövs, när Nisse blir redo för matchspel igen kommer han bidra med både slagkraft och vässad konkurrens i truppen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close