.

Kunskap om ridsport i samband med internationell hopptävling

I helgen blir det sport i världsklass när den internationella hästtävlingen Longines Global Champions Tour är tillbaka i Sverige. De tre dagarnas tävlingar samlar världens bästa ryttare för att tävla i på den anrika arenan Stockholm Stadion.

– Det är alltid härligt att komma till Stadion och erbjuda tävlingar på världsnivå. Under helgen bjuds det på hopptävlingar med ryttare från hela världen som tävlar i den prestigefyllda touren Longines Global Champion Tour, säger Johan Pagerup, vd Stockholm Horse Week.

Intresset för svensk ridsport har den senaste tiden varit enormt stort. Det är långa köer till landets ridskolor och det behövs stöttning från politikerna för att fler ska kunna vara aktiva inom ridsport. På fredagen blir det därför ett seminarium om ridsport och barns och ungas delaktighet, social hållbarhet, idrott på lika villkor samt en avslutande idrottspolitisk paneldebatt.

– Att kunna presentera och diskutera aktuell kunskap i samband med en av världens största hästtävlingar känns väldigt angeläget. Det är ett bra sammanhang för GIH:s forskare att berätta om ett pågående forskningsprojekt kring ridsport och barns och ungas delaktighet, säger Per Nilsson, rektor vid GIH.

Till detta seminarium bjuds det in beslutsfattare, Riksidrottsförbundet, politiker och forskare samt nyckelpersoner inom ridsporten för samtal kring forskning inom ridsporten. Seminarium är ett samarbete mellan Gymnastik- och idrottshögskolan, Svenska Ridsportförbundet och LGCT Stockholm & SHW.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close