.

Toppspelaren Kristin Tattar från Estland kommer till Järva Open

Den som vill njuta av discgolf på toppnivå har chansen kommande helg 17–19 juni. Då kommer European Pro Tour till Sverige och Järva. Bland deltagarna finns professionella Kristin Tattar. Hon kommer bland annat att hålla en så kallad ”clinic” – personlig coachning för en begränsad grupp – särskilt för kvinnliga medlemmar i Järva Discgolf Club.

Kristin Tattar kommer från Estland och tillbringar mesta tiden i USA där de flesta stora discgolftävlingarna hålls. I slutet av 2021 signerade hon ett nytt kontrakt värt 5 miljoner kronor med Latitude 64. Det svenska succéföretaget Latitude 64 tillverkar golfdiscar och värderas till tre miljarder kronor, ett tecken på det stora intresset för den snabbt växande sporten.

Bland andra profiler som tävlar i Järva i helgen finns finske Sepu Paju som spelat på favoritbanan i Järva sedan han var tio år, och den långkastande toppspelaren Thomas Gilbert från Kanada. Thomas kom nyligen ut som gay.

För att göra tävlingen lättare att följa placeras publika favoritspelare i samma grupper, så kallade feature cards.

Att Stockholm får ta emot den europeiska discgolfeliten är helt Järva DiscGolfParks förtjänst. Totalt 60 volontärer från Järva Discgolf Club hjälper till för att förbereda och genomföra tävlingen. Banan är fortfarande en av de bästa i världen, skriver arrangören på tourens webbplats. Läs mer om helgens stortävling Järva OpenEuropean Pro Tour.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close