.

Nypremiär av Blodomloppet

I går och i dag samlas 11 000 deltagare för att i strålande solsken ge sig ut i Blodomloppets löparslinga. Det är en folkfest där unga, gamla, kompisgäng och arbetskollegor samlas på Djurgården i Stockholm för att springa eller gå tillsammans. I dag kommer dessutom många barn för att springa Lilla Blodomloppet, som är en av årets nyheter. Syftet med Blodomloppet är att uppmärksamma den viktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil.

Blodomloppet i Stockholm arrangeras av Lidingöloppet tillsammans med Ge Blod.

– De flesta är här för glädjen med att springa och att få vara en del av Blodomloppets folkfest. De är inte här för att vinna utan för att träffas och umgås med vänner och kollegor. Men vissa kommer också för att springa snabbt och slå sin tid på milen. Samtidigt vill vi passa på att göra det lättare att ta första steget mot att bli blodgivare genom att alla enkelt kan testa sitt blod i blodbussarna som är här, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för Blodomloppet Stockholms arrangör, Lidingöloppet.

Lilla Blodomloppet årets nyhet

Efter två år av pandemiuppehåll är Blodomloppet tillbaka på Djurgården i Stockholm. Där springer eller går deltagarna 5 eller 10 kilometer. Nytt för i år är Lilla Blodomloppet som är en kortare variant av Blodomloppet där alla barn mellan 7 och 12 år kan vara med. De springer mellan 900 och 1 100 meter beroende på ålder

I dag börjar första loppet 16:30. Mer information: https://blodomloppet.se/vara-lopp/stockholm/

Fakta om Blodomloppet

I Blodomloppen runt om i Sverige deltar totat över 105 000 personer i 18 städer. Syftet är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning och samtidigt främja en hälsosam livsstil. Det är Sveriges blodcentraler tillsammans med de lokala föreningarna som arrangerar loppen och allt överskott går till föreningarnas ungdomsverksamhet samt att främja vikten av den livsviktiga blodgivningen. Blodomloppet har arrangerats varje år sedan 1993. Bakom arrangemanget av Blodomloppet i Stockholm, en tvådagars folkfest vid Djurgårdsbrunn på Djurgården, står Lidingöloppet.

Fakta om Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september och är en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjlighet att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close