.

Idrottare prisade av Haninge

Efter att ha blivit nominerade och framröstade av allmänhet och jury är nu vinnarna av Haninges idrottspriser 2021 utsedda.

Genom Haninges idrottspris lyfter Haninge kommun goda prestationer från föreningar inom kommunen, synliggör det lokala engagemanget och visar på kommunens tacksamhet. Priset delas ut i fem kategorier, både till individer och föreningar, och nu har vinnarna för 2021 blivit utsedda. Prisutdelningarna skedde för tredje året i rad genom överraskande besök av Nicole Forslund (L), ordförande idrotts- och fritidsnämnden, och kultur- och fritidsdirektör Linda Peltonen.

– Stort grattis till årets vinnare av Haninges idrottspriser. Det stora lokala engagemanget som finns hos föreningar och ledare bidrar till en aktiv fritid, bättre hälsa och ökad delaktighet hos fler barn och unga i Haninge, säger Nicole Forslund (L), ordförande idrotts- och fritidsnämnden.

De är vinnarna

Årets idrottsledare: Adnan Hurtic

Motivering

Adnan har utvecklat Vega FC på kort tid och skapat en plan för flera år framöver, där han har inkluderat alla från de yngsta till de äldsta. Han har också skapat relationer till andra lag i Haninge och byggt broar som ingen trodde var möjliga att bygga. Man kan minst sagt säga att han brinner för sporten, men framförallt brinner han för att göra skillnad och betyda något för varje individ. Han själv brukar säga att han aldrig tänker gå från en träning utan att ha sagt varje barns namn minst en gång. Han är en eldsjäl och såna viktiga personer bör uppmärksammas.

Årets unga idrottsledare: Hanne Jalali

Motivering

Hanne tog kontakt med FC Brandbergen och ville dra igång knatteverksamheten på allvar. Med stort engagemang och glädje har hon varit fotbollsledare för knattarna i Brandbergen i drygt ett år. Hanne är väldigt omtyckt bland barnen och hon får dem att känna glädje, viljan att utvecklas och samhörighet. Utöver det har Hanne även startat upp ett efterlängtat damlag i Brandbergen.

Årets eldsjäl: Ann Löf

Motivering

Ann Löf, Ik Södras chefstränare, mamma och ryggrad! Hon är en av pionjärerna inom judon och Ik Södra och nu känd inom hela Judosverige. Hon har en sällsynt styrka, en unik uthållighet och många andra goda egenskaper – ett levande och tydligt exempel på judons värdegrund. Ann strävar ständigt efter att få alla att våga växa i mod varje träning, utifrån sina förutsättningar genom den trygghet, kunskap och erfarenhet hon förmedlar inom och utanför mattan. Hon visar ständigt på allas lika värde, inte minst genom klubbens fantastiska verksamhet inom Special needs. Ann har en unik förmåga och vilja att pussla ihop alla små och stora bitar inom IK Södra till en varm helhet. En helhet som bygger inte bara klubben ʺKlubben med hjärtaʺ, utan också människorna i och omkring den.

Årets förening: KFUM Haga Haninge

Motivering

En förening med en tydlig värdegrund och ett systematiskt arbetssätt skapar nya förutsättningar på orten. Föreningen har en positiv anda som genomsyrar allt från ledare till aktiva och där tävling och träning premieras lika. KFUM Haga Haninge jobbar hårt för att bredda sporten och göra den lättillgänglig för fler. Ett exempel är de två streetbasketplaner som anlades i Vendelömalmsgropen under 2021, ett samarbete mellan föreningen och Haninge kommun.

Årets verksamhet ”Idrott för alla”: IFK Haninge

Motivering

Utöver föreningens ordinarie verksamhet tar IFK Haninge ett stort ansvar för barn och ungdomar i Jordbro. Föreningen genomför bland annat projektet Playmakers Disney för flickor 7-12 år och under året startade föreningen upp gymnastik för alla barn 7-12 år i samverkan med RF-SISU. Föreningen har i samverkan med RF-SISU genomfört uppsökande verksamhet i skolorna i området i syfte att hitta barn som kan sättas i rörelse och aktivitet. Genom en meningsfull fritid i sitt närområde kan de unga i Jordbro växa både som individer och lagkamrater.

Om nominering och bedömning

Allmänheten har nominerat kandidater till kategorierna Årets idrottsledare, Årets unga idrottsledare och Årets eldsjäl, medan en tjänstemannagrupp på kultur- och fritidsförvaltningen nominerat kandidaterna till Årets förening och Årets verksamhet ”idrott för alla”.

Efter nomineringstidens slut beslutar en tjänstemannagrupp på kultur-och fritidsförvaltningen om max tre finalister för varje kategori som allmänheten sedan kan rösta på. I röstningen står allmänheten för hälften av rösterna och hälften delas ut av en jury. De nominerade som fått flest röster utses därefter till vinnare.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close