HandbollSporter

Klart: Skuru värvar från Danmark

Skuru IK har värvat mittsexan Rikke Dahl Nielsen till säsongen 2022/23.
Rikke har skrivit på för två år och kommer närmast från den danska klubben Vendsyssel.
– Vi är jätteglada att få möjligheten att jobba med Rikke framöver och tror att hon kan ta stora kliv i vår miljö och bidra till att behålla den kultur och mentalitet som Skuru står för, säger tränare Magnus Oscarsson Söder.

Rikke kommenterar, på danska, övergången i ett pressmeddelande från klubben.
– Det er super spændende, at have skrevet under med Skuru IK. Jeg glæder mig rigtig meget til at prøve kræfter med håndbolden udenfor Danmarks grænser. Baseret på den viden og erfaring jeg har med klubben håber jeg, at mit skifte bliver et perfekt match for alle.
Vad vet du om laget och spelarna sedan tidigare?
– Jeg har mødt truppen i forbindelse med nogle prøvetræninger, og der fik jeg et virkelig godt indtryk af holdet og spillerne. Jeg blev taget rigtig godt i mod, og jeg ser frem til at lære alle bedre at kende!

Du kommer från Danmark och har spelat för Holstebro och Vendsyssel. Berätta för oss om din karriär.
– Jeg startede med håndbold som 4-5 årig i min moderklub CØ-05 i Ølgod, hvor jeg kommer fra. Men det var først, da jeg kom til Holstebro, at min karriere rigtig startede. Både i Holstebro og i Vendsyssel har jeg lært meget og udviklet særligt mit forsvarsspil.
Vilka är dina styrkor som mittsexa eller stregspiller som man säger på danska?
– Jeg er en bevægelig og eksplosiv stregspiller. Jeg er en tovejsspiller, der både kan dække 2’er og 3’er i forsvaret. Jeg er hurtigt fremme i kontrafasen, og jeg kan godt lide Skurus hurtige spil. Jeg bidrager med en god attitude, fight og godt humør til holdet.

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder är glad över att få börja jobba med Rikke Dahl Nielsen i laget.
– Vi är jätteglada att få möjligheten att jobba med Rikke framöver. Hon är positiv och ambitiös och har en stor vilja att förbättra alla delar i sitt spel. Rikke är en spelare som vi tror på sikt kommer passa fint in i vår spelidé där hon kan behålla sin spelaridentitet men också utvecklas vidare i symbios med övriga laget. Att ersätta Vilma Matthijs Holmberg är såklart en tuff uppgift men vi tror Rikke kan ta stora kliv i vår miljö och bidra till att behålla den kultur och mentalitet som Skuru står för.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close