Handboll

Sävehof med matchboll i SM-finalen

Efter att ha förlorat match ett har nu Sävehof vänt på matchserien i SM-finalen mot Skuru.
Via 35-31 i Partille Arena har Sävehof nu 2-1 i matcher.

Det artade sig till en kamp där Sävehof tidigt satte ner foten, skaffade sig en ledning och tvingade Skuru att jaga.
Det blev också en match med mycket känslor, mycket gnabb mellan de olika lagen och och flera märkliga situationer som normalt sett bara uppstår i matcher av slutspelskaraktär.

Nyckeln för Sävehof var det frejdiga anfallsspelet. Inte minst kanterna levererade i omgång, liksom Sofie Börjesson som vann målvaktsmatchen.
– Vi stod jättebra bakåt och det blev ganska enkelt idag. Jag kände att vi ville det här och det var bara att köra. Sedan behöll vi lugnet när de började komma ikapp, sa Börjesson.

Magnus Oscarsson Söder, coach I Skuru:
– Vi släpper in för mycket mål. De är klart bättre än oss och vi fick inte träff på det vi ville. Nu måste vi hitta ny energi och nya lösningar.
Det börjar hända lite på bänken i matchen?
– Det är en tränare från Sävehof som är inne på planen och petar på vår spelare. Han kliver in på plan, retar dem och provocerar dem. Jag tycker inte att det är okej, säger Oscarsson Söder som efter sina protester själv blev utvisad.
– Men vi hade väl byggt ihop till det där efter att ha varit på domarna tidigare. Jag tycker ändå att det är nonchalant av domarna och jag blir frustrerad av hela situationen…

Sävehofs tränare Rasmus Overby och Skurus Elin Hansson.

Rasmus Overby i Sävehof summerade:

– Vi vinner för att vi är bättre lag.
Du hade en “gifig” konversation med Elin Hansson?
– Båda parter blev lite personliga… Har jag sagt saker så är jag ledsen, men vad som sades tar jag hellre internt. Är hon ledsen ber jag om ursäkt.
På onsdag spelas match fyra i bäst av fem.
– Jag förväntar mig att det bli fem matcher. Skuru kommer säkert med mer sju-mot-sex nästa gång och de har ett bra lag i en svårspelad Eriksdalshallen, så det kommer att bli tufft.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close