.

Who’s Who till Elitloppet

Who’s Who är häst nummer tolv att bli inbjuden till sista söndagen i maj.
– Han föddes till stjärna och har växt fram till att bli en av våra allra bästa hästar, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Derbyvinsten är karriärens största triumf hittills för Who’s Who då han 2018, likt sin far Maharajah, tog hem Svenskt Travderby på Jägersro. Förstapriset var fyra miljoner kronor och Who’s Who vann på nytt svenskt rekord, men meritlistan är lång för den åttaårige hingsten.

2019 vann han Jubileumspokalen på Solvalla och under 2021 blev det imponerande vinster i både Norrbottens Stora Pris i Boden och Hugo Åbergs Memorial på Jägersro, där sistnämnda är enda tillfället Who’s Who provat på sprinterdistans.

Förra lördagen i Paralympiatravet kom nästa storloppsseger vilket blev hans femte vinst med sjusiffrigt förstapris under karriären. Från ledningen hade Who’s Who inga problem att glida undan till seger på Åbytravet och belönades med 1,5 miljoner kronor.

I lördagens V75 Direkt i TV4 meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Who’s Who fått en rosa – därmed är tolv hästar inbjudna till Elitloppet 2022.

– Who’s Who vann sprinterloppet Hugo Åbergs Memorial ifjol där han visade väldigt fin startsnabbhet och han kommer från en enkel vinst i finalen av Paralympiatravet. Nu får vi för första gången se honom i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Who’s Who

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Maharajah
Mor: Reality Pride
Starter/Resultat: 45 (22-5-3)
Intjänat: 13 682 759 SEK
Rekord: 1.10,7 autostart (1609m)
Ägare: Travkompaniets Stall AB (publ)
Tränare: Pasi Aikio
Skötare: Jennie Ek
Uppfödare: Menhammar Stuteri AB
Nationalitet: Svensk

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022:

Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Back Of The Neck (USA), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige), Who’s Who (Sverige).

Relaterade artiklar

Back to top button
Close