.

Svanstedt hoppar av Elitloppet

Två veckor återstår till åretsbstörsta travfest.
Då lämnar Åke Svanstedt återbud med Back Of The Neck.
Anledningen: ingen form.

Åke Svanstedt har vunnit Elitloppet två gånger och hade i år chansen att ta hem loppet en tredje gång. Nu med en häst från USA.
Efter flytten över Atlanten har Svanstedt varit aktuell flera gånger för det stora loppet. 2017 blev han tvåa med egentränade Resolve.
Till årets upplaga blev femårige Back Of The Neck tidigt inbjuden. Efter att ha visat sviktande form i årsdebuten testade Åke Svanstedt hästen i ett kvalificeringslopp på Meadowlands under lördagen.
Ett test som gav ett negativt besked för Elitloppet. Back Of The Neck uppträdde småtrögt i loppet.
Solvallas sportchef Anders Malmrot pratade med Svanstedt efter testet på Meadowlands.
– Han tyckte att hästen kändes bra i travet och var nöjd med det. Men när han skulle köra undan över upploppet var det inget tryck i hästen. Han är inte i rätt form, säger Anders Malmrot.

Elitloppet blir en attraktion fattigare.
– Back Of The Neck är inte riktigt där Svanstedt känner att han ska vara för att kunna vara konkurrenskraftig i Elitloppet. Han och jag hade ett bra samtal men han väljer att backa ur med Back Of The Neck som tyvärr inte kommer.
Med den amerikanske stjärnan ute ur leken är elva och inte tolv platser fyllda. Nästa söndag sker lottningen till Elitloppet.
16 hästar kommer att få en plats i Elitloppet där finalen söndagen 29 maj lockar med fem miljoner kronor i förstapris.
– Jag får ju göra om spelplanen lite grand Jag hade en plan hur det skulle se ut framöver mot nästa vecka när allting ska vara klart nästa söndag. Det blir en häst till nu som får möjlighet att tacka ja till Elitloppet som jag kanske inte hade räknat med, säger elitloppsgeneralen Anders Malmrot.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close