.

Innovativ teknik möjliggör realtidsspårning av galopphästarna på Bro Park

Ett positionerings- och spårningssystem har lanserats på Bro Park för att höja upplevelsen av galoppsporten.

Tekniken är helt ny i galoppsammanhang och unikt är att ekipagen inte behöver bära några transpondrar. I stället används lasersensorer och kameror som känner och läser av hästarnas rörelse och positioner i realtid. Datan kan användas till bland annat tv-grafik, nya digitala tjänster och avancerade loppanalyser.

Detta är lika användbart för de som besöker oss för första gången, som för de som tillhör våra trogna fans. Vi tror starkt på att realtidsspårningen av galopphästarna kommer att göra galoppen mer tillgänglig och förståelig för alla som följer vår sport på banan eller på en tv-skärm. Det är särskilt roligt att Bro Park har använts som pilotbana och därmed är den första banan i världen som har tillgång till detta nya system, säger Svensk Galopps vd Harald Dörum.

Det är företaget iReality som står bakom den innovativa lösningen. Grundarna till bolaget, Bo Klevenstedt och Magnus Tuononen, har båda många års erfarenhet av hästsport både i Sverige och internationellt.

– Vi föreställer oss att mer data och nya digitala tjänster är viktiga för tillväxt och ökad konkurrenskraft för galoppsporten. Vi är glada över att kunna erbjuda och leverera nästa generations lösning för positionering och spårning och därmed höja upplevelsen av galopptävlingarna, säger Bo Klevenstedt från iReality.

– Vi ser verkligen fram emot ett långsiktigt samarbete med Svensk Galopp och att gemensamt utveckla den spännande och fartfyllda galoppsporten. På så sätt kan vi fortsätta att charma redan hängivna fans och attrahera nya målgrupper både på plats och i digitala kanaler, säger iRealitys styrelseordförande Peter Almberg.

Publiken på Bro Park kan följa den nya tv-grafiken på banans intern-tv till en början. Successivt kommer grafiken att göras tillgänglig i fler kanaler.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close