.

AIK värvar från Björklöven

AIK Hockey plockar in forwarden William Eriksson från Björklöven.
Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023/2024.

AIK Hockey har gjort klart med den Björklöven- och MoDofostrade forwarden William Eriksson. Den nyblivna 24-åringen har skrivit ett tvåårskontrakt med AIK.
– William är en rightare som jobbar hårt över hela banan och har ett bra skott som han mer än gärna använder. Han är en spelare jag tror är precis i startgropen för sitt lyft och det inte minst efter säsongen som varit! William är ödmjuk och hungrig på att ta nästa steg, och vi är glada att han väljer att komma till AIK för sin fortsatta utveckling, berättar sportchef Christoffer Malm.

– Det som lockade med AIK var att de först och främst har presenterat en bra plan, jag tycker det är en intressant satsning de gör på unga spelare. Men även att jag känner att jag har bra möjligheter att utvecklas där, både som person och som spelare. Stockholm som stad det lockar ju absolut också, säger han.

Efter åren i Björklöven förklarar William att han har samlat på sig en mängd erfarenheter, mycket tack vare den konkurrensen som varit.
– Det har varit grymt bra lag i ‘Löven’, vi har varit i final i tre år i rad och jag tror att konkurrensen som vi har haft har gynnat mig i längden. Det är många bra spelare som jag fått spela med och jag har lärt mig mycket av det, berättar han och förklarar sedan att han sista åren blivit mycket bättre defensivt men känner att det finns mer att hämta i offensiven.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close