Fotboll

BP säljer stortalang till Danmark

BP:s 17-årige talang Marco Olsson lämnar BP för AGF Århus.
Affären är klar och övergången sker i augusti.

Klubben informerar:
Marco Olsson Valdés född 2005 började i BP på knatteskolan. Vidare blev Marco en del av BP:s extremt framgångsrika P05-1 som skördade framgångar både nationellt och internationellt. Sedan förra året har Marco tillhört BP:s P19 där han spelat mest som en spelfördelande defensiv mittfältare. Marco är även en fast pjäs i Sveriges P05-landslag som denna månad åker till Israel för P17 EM. Marco startade samtliga matcher för Sverige i kvalet.

Nu blir Marco nästa BP-spelare att ta steget ut i Europa. BP är överens med danska AGF Århus om en övergång för Marco Olsson Valdés. Marco kommer att ansluta till sin nya klubb den 1 juli 2022.

– Århus erbjöd en spännande möjlighet där hela paketet passade mig perfekt där jag är i min karriär. det är en bra klibb med skickliga tränare som kommer att hjälpa mig ytterligare in i seniorkarriären, säger Marco.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close