FotbollSporter

Efter usla starten: AIK sparkar tränare och sportchef

AIK Fotboll har idag tagit beslutet att Sportchefen Anne Mäkinen, chefstränaren Maiju Ruotsalainen och assisterande tränaren Scott Swainston får lämna sina respektive roller.

Fram till sommaruppehållet kommer Herish Sadi agera som Ttillförordnad sportchef. Nya huvudtränare blir Jesper Björk och Nebojša Novaković med Michael Nilsson som assisterande tränare.
– Vi har som målsättning i år att etablera oss i OBOS Damallsvenskan vilket också återspeglas i de resurser som tillsatts inför året. Vi kan konstatera att när en fjärdedel av säsongen är spelad ligger vi inte i linje med uppsatta och förväntade resultatmål och därför är vi tvungna att agera. Vi har en rad skickliga tränare och ledare internt och har funnit en bra tillfällig lösning, sedan kommer vi parallellt arbeta med en mer långsiktig lösning. Jag vill också passa på att tacka Anne, Maiju och Scott för deras insatser i verksamheten, säger Manuel Lindberg, VD för AIK Fotboll.

AIK:s nästa match i OBOS Damallsvenskan spelas torsdagen den 12 maj 2022, kl 19:00 då man möter Eskilstuna United DFF på Tunavallen

Relaterade artiklar

Back to top button
Close