Handboll

Hammarby värvar från RIK

Oliver Wigmark byter RIK till Hammarby.
25-åringen har skrivit på för en säsong.
– Jag har fått ett väldigt bra intryck av Bajen och att det är spännande grejer på gång, säger han.

Nästa säsong byter Oliver Wigmark Redbergslid mot Hammarby.
– Det känns riktigt roligt och spännande. Bajen har en go´ blandning av yngre och mer rutinerade spelare och ett lag som tror på det de gör. Att ta sig till slutspel som nykomlingar är ett kvitto på att de gör något väldigt bra, det ska bli kul att vara med och bidra till att ta ytterligare steg framåt, säger han.
Wigmark pekar på två faktorer som gjorde att han valde att flytta – publiken och spelstilen:
– Jag var på plats första matchen efter att restriktionerna släppte i februari och det var en mäktig inramning i ett fullsatt Eriksdalshallen. Hammarby spelar också en handboll som jag tror passar mig väldigt bra med ett aktivt försvarsspel och fart framåt, säger han och lägger till:
– Publiken är en stor bidragande faktor till varför många lag har väldigt svårt att spela i ”Jerka”. De sätter stor press på motståndare och domare och gör de fel så hörs det, haha.

En knäskada höll högersexan borta från spel föregående säsong.
– Jag hoppas på att vi kan ta ytterligare kliv som lag och etablera oss som ett slutspelslag som kämpar om de övre placeringarna i tabellen. Sedan hoppas jag även på att utvecklas ännu mer som handbollsspelare och att få uppleva många roliga saker.

Hammarby Handbolls vd Kalle Matsson:
– Ett meriterat nyförvärv som varit lagkapten i RIK och gjort U-landskamper. Oliver var väldigt framträdande i RIK innan skador satte käppar i hjulet och han mår troligen bra av en nystart i Hammarby, säger han och fortsätter:
– Han kommer jobba hårt tillsammans med vårt medicinska team för att komma tillbaka och jag har goda förhoppningar om att Oliver går en ny vår till mötes. När han är fullt ut tillbaka kommer han verkligen spetsa till konkurrensen på högersex.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close