.

Premiär för Stockholm Horse Week Young Talents

Satsningen på unga talanger fortsätter under LGCT Stockholm & SHW och årets stora nyhet programmet är Stockholm Horse Week Young Talents som presenteras av Agria Djurförsäkring. En unik möjlighet för de yngre ryttarna att tävla och samla värdefull erfarenhet i en internationell miljö på ikoniska Stockholm Stadion.

Den prestigefulla touren Longines Global Champions Tour och Global Champions League kommer tillbaka till Stockholm 17–19 juni och samlar än en gång världens bästa ryttare och hästar på Stockholm Stadion. Stockholm Horse Week kompletterar huvudklasserna med fokus på unga talanger, både hästar och ryttare bland annat genom samarbetet med Lövsta Future Challenge. Årets stora nyhet SHW Young Talents som presenteras av Agria Djurförsäkring möjliggör att ytterligare 20 unga ryttare får chansen att samla värdefull erfarenhet för framtiden och visa upp sig för hemmapubliken på Stadion.

– Det känns som en rolig utveckling av evenemanget att ge kommande toppryttare chansen att tävla i ett internationellt sammanhang på hemmaplan. För oss är det självklart att bidra till nya möjligheter så att ridsporten fortsätter att utvecklas framåt, säger Mikael Theorén, Affärsområdeschef Häst & Lantbruk på Agria Djurförsäkring.

SHW Young Talents är öppen för 10 D- ponny och 10 Children ryttare. Children är ryttare mellan 12 och 14 år som tävlar på stor häst. Sex ekipage från varje kategori tas ut från Svenska Ridsportförbundets rankinglista, två ekipage tas ut av landslagsledningen och två internationella ekipage bjuds in. Ryttarna tävlar i två klasser under helgen där den första klassen rids på fredagen och den stora finalen avgörs på lördag förmiddag. Klasserna rids i Msv B för D- ponny och 1.20 för Children och kommer med all säkerhet att bjuda publiken på en spännande upplevelse.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera SHW Young Talents i årets program! Vår målsättning är att skapa ett brett evenemang som kan fortsätta utvecklas över tid samt att ge den yngre generationen möjlighet att samla erfarenhet och inspiration för framtiden. Att dessutom för tredje året få bjuda in världens bästa ryttare och hästar till Stockholm och att kunna erbjuda vår publik sport i världsklass känns fantastiskt, säger Sara Johansson, tävlingsledare.

Kompletta regler till Stockholm Horse Week Young Talents hittar du här

Relaterade artiklar

Back to top button
Close