.

Föreningsmässa i Vallentuna

De engagerade eldsjälarna i Vallentunas många föreningar gör dagligen insatser för varandra och andra. En del föreningar syftar till rörelse och motion medan andra delar ett intresse för konst, musik, djur eller natur. I Vallentuna kommun finns i stort sätt en förening för alla typer av intressen och det gemensamma är att de vill göra det för och tillsammans med andra. Genom sin verksamhet skapar de en meningsfull fritid!

– Kommunens rika föreningsliv är en viktig resurs för ett levande Vallentuna och fritidsnämnden verkar för att kommuninvånarnas fritid kan utvecklas genom och tillsammans med våra föreningar. Vi ser verkligen fram emot denna dag och hoppas att det är många Vallentunabor som ännu inte är engagerade i en förening hittar dit, säger Lars Carlsson, ordförande fritidsnämnden.

– Pandemin har påverkat föreningarnas verksamheter på olika sätt. Det har varit svårt att träffas och utföra aktiviteter tillsammans. Det har också gjort det svårare för föreningar att engagera de som gör att föreningen fungerar och kan utföra sina verksamheter, säger Annika Wegnebring, idrott- och ungdomsstrateg på fritidsförvaltningen.

Vallentuna kommun vill genom olika insatser hjälpa föreningarna att komma igång igen. Utbildningar i hur man kan ta en roll i föreningens verksamhet har hållits under vintern och nu till våren arrangeras föreningsmässan för att stärka föreningarnas möjligheter att kopplas ihop med de som kan bidra med kunskap och kompetens till en förening som intresserar.

– I samtal med andra aktörer i kommunen kom det fram att flera höll på eller ville engagera sig i att hjälpa föreningarna på olika sätt. Samtliga har nu bidragit med att skapa förutsättningarna för föreningarna att ställa ut tillsammans på föreningsmässan som vi nu bjuder in allmänheten till. Vi hoppas att så många föreningar som möjligt kan utnyttja den här möjligheten och många Vallentunabor tittar in på mässan 2 april mellan klockan 11.00 och 15.00, säger Annika Wegnebring.

Föreningar som vill delta behöver anmäla sig snarast. Inbjudan med anmälningsformulär finns på www.vallentuna.se/foreningsmassa.

Kort om evenemanget för besökare:

Hitta till en förening där du kan bidra med ditt engagemang!

Lördagen den 2 april arrangeras en föreningsmässa i nya evenemangslokalen Galaxy på Sports Club. Föreningsmässan är till för föreningar att presentera sin verksamhet i syfte att hitta dig som vill vara med i en roll som behövs just nu. Kanske är det du som blir föreningens nya styrelseledamot, kassör eller ansvarig för föreningens hemsida? Eller kan du bidra med din kunskap om grafisk formgivning för föreningens utskick eller programblad vid evenemang?

Kom till Galaxy, lördagen den 2 april och träffa många av de föreningar som finns i Vallentuna kommun!

Vart: Evenemangslokalen Galaxy, Tellusvägen 17

När: lördagen den 2 april kl.11-15

Pris: Fri entré

Vem: Du som är nyfiken på föreningslivet i Vallentuna och hitta en förening där du kan bidra med ditt engagemang

Relaterade artiklar

Back to top button
Close