Innebandy

Täbys slutspelschanser små efter förlust mot Malmö

Fyra lag är inblandade i kampen om de två sista slutspelsplatserna. Malmö FBC och Täby FC var de som innan matchen låg något sämre till i det sammanhanget – därför var det ytterst viktiga poäng i potten i Baltiska Hallen.
Malmö FBC tog alla tre via 5-4 i en rysare.

Täby fick en fin start på matchen.
Ellen Rasmussen försökte slingra sig ur en situation med tre motspelare runt sig, men blev av med bolen och några sekunder senare kunde Ronja Varli sätta 0-1.
I andra perioden fortsatte matchbilden att vara jämn. Drygt halvvägs in i matchen ökade gästerna på genom Michaela Sponiarova och ett skott i flykten från snäv vinkel.
0-2 och kännbar uppförsbacke för Malmö – men bara halvminuten senare fick hemmalaget det att lossna. Ebba Flydalen höll sig framme på en retur och forcerade in 1-2.
– Man får ta chanserna när de kommer. Målet gav oss mycket energi och det var viktigt för oss att komma in i matchen målmässigt, kommenterade Flydalen.
Plötsligt hade Malmö FBC momentum.
Dryga minuten innan andra pausvilan kom kvitteringen ganska logiskt. Cecilia Di Nardo avlossade ett skott mot mål från halva plan och återigen skyfflades en retur in. Denna gången från Madeleine Karlssons klubba.

Båda lagen kom från förlängningssegrar i sina senaste matcher och kanske kunde man ana att det skulle bli något liknande denna gång.
Så blev det dock inte.
Efter två minuter i slutakten höll sig sida Mettäla framme och kunde, via en Täby-spelare, göra Malmös ledningsmål. Hennes första SSL-mål någonsin.
4-2-målet var vackrare och bar typisk Malmö FBC-aura.
Ellen Rasmussen hade smaskigt läge att skjuta in bollen från nära håll och varenda kotte förväntade sig ett avslut från henne.
Utom Maja Ekström, som stod vid andra stolpen. Hon fick också diagonalpassningen – och så var 4-2 ett faktum?

Avgjort?
Icke…
Bara fyra (!) sekunder senare snärtade Sara Johnsson in reduceringen. 4-3 gav ny nerv i matchen.
Den som avgjorde matchen blev till slit ändå Ellen Rasmussen. Från högerforwardposition placerade hon in 5-2, och även om Täby fick in en reducering och spelade med sex utespelare de sista fyra minuterna så kom de aldrig ikapp.

5-4 till Malmö FBC innebar ett stort steg mot vårens slutspel.
Täby får det svårare.
Täbys tränare Maimon Abdallah var inte nöjd med det som hände innan målet och kunde också konstatera att Vilma de Gysser klev av skadad med höft/rygg-problem.
– Jag ska fan inte stå här som en jävla sopa och gnälla på domaren. Men det är jättemycket konstiga domslut. Deras 3-2 eller 4-2, det är ett jätteslag som egentligen ska rendera i tvåminutersutvisning. Den släpper dem och så gör de mål. Och det avgör matchen i stort sett. Nu står jag är här och är bitter men det är otroligt jobbigt just nu, säger Maimon Abdallah som menar att det inte gick att föra en diskussion med domarparet Ola Nilsson och Mattias Sjöstedt.
– Jag får inte ens titta till min egen spelare när hon är skadad. ”Nu får du gå tillbaka till bänken”, säger de. Du förstår vilken nivå vi har nu.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close