.

Stockholms stad stödjer välgörenhetslopp för Ukraina

å söndag ordnas ett lopp med insamling till Ukraina. Arrangörer är friidrottsföreningarna Löparnas Vänner och Tullinge Friidrott med stöd av RF-SISU Stockholm, Svensk Friidrott och Stockholms stad. 

– Från politiken i Stockholms stad har vi beslutat att göra vad vi kan för att stötta frivilliga initiativ till stöd för det ukrainska folket. Det ska vara enkelt att engagera sig. Det kan handla om tillstånd, markupplåtelse och evenemangsstöd, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd.

Loppet äger rum på Gärdet i Stockholm på söndag kl. 14–16. Arrangörerna hoppas samla många stockholmare som vill bidra. Det går bra att gå, jogga eller springa de fem kilometrarna.

– I detta fall lyckades arrangörerna och Stockholms stad få detta från idé till verklighet på en eftermiddag. Jag vill tacka alla ideella krafter som just nu jobbar hårt och vi ska göra vad vi kan för att stötta fler initiativ, säger Karin Ernlund.

– Vi tycker det är ett väldigt bra initiativ och hoppas på många deltagare. Stockholm är först men jag ser också gärna att fler föreningar och städer hänger på framöver, säger Stefan Olsson, generalsekreterare för Svensk Friidrott.

Fakta

Plats: Gärdet, Stockholm Lindarängsvägen/Greve von Essens väg
Datum: Söndag 6 mars
Tid: 14–16
Pris: 100 kr, alla insatser går oavkortat till UNHCR för att stötta Ukraina
Mer information om loppet finns här

Relaterade artiklar

Back to top button
Close