Ishockey

Blytung seger för Djurgården

I botten av SHL vann både Timrå och Djurgården, och knaprade i på Malmö.
Djurgården avgjorde borta mot Lule, medan Timrå vann sexpoängsmatchen mot just Malmö.

Luleå dominerade påtagligt mot Djurgården i mötet mellan toppen (trea) och botten (tabelljumbo), men det tog drygt halva perioden att få hål på Mantas Armalis i Djurgårdens kasse.
Men Djurgården svarade – och på ett högst elegant sätt. Marcus Sörensen fick fritt fram i djupled, läckert framspelad från egen zon av Filip Cederqvist. 1-1 stod sig över andra perioden, där Djurgården lyfte sig spelmässigt.

Sett till matchens utveckling kom Emil Berglunds 2–1 för Djurgården inte oväntat en bit i in i sista akten. Målet initierade en svettig Luleåpress, som också gav utdelning.
Brendan Shinnimin körde ett solonummer – matchens stora individuella prestation – och vinklade in kvitteringen med en backhand. Djurgården fick ändå sista ordet. Rasmus Bengtssons skott från blå linjen smet in mellan Joel Lassinanttis ben.

Målet var det inget regelmässigt fel på, men Luleås protester handlade om att domaren borde ha blåst för en tripping innan pucken nådde Bengtssons klubba.
– De gjorde fel och det har det erkänt. Domarna har bett om ursäkt för det och jag kan inte göra något åt det. Det är bara att gilla läget. Det är ett felbeslut som kostar oss poäng i dag, säger Luleås tränare Thomas Berglund.
I och med 3–2-segern är Djurgården nu bara tre poäng bakom Malmö och säker mark i tabellen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close