Handboll

Mardrömsstart fällde Tyresö i Vinslöv

Vinslöv reste sig från nederlaget senast och tog dessutom revansch på Tyresö.
Matchen formades fullständigt av de första tio minuterna.

Hemmalaget fick en drömstart.
Fullträff bakåt och fart och fantasi i anfallsspelet.
6-1 efter sex minuter, med en utvisning på vägen, satt fint. Elias Holmström höll rent centralt och var klinisk i mittsexrollen framåt.
Tyresös coach Bejbom kastade in timeoutkortet för att få till stånd en ändrad matchbild.
Det gick sådär.
Linus Olsson inledde inspirerat i mål och ledningen kunde ha varit ännu större kort senare, men två brända frilägen i kontringar höll Tyresös kvar i matchen.
För en stund.

När Tyresö tog en onödiga tvåminutare och dessutom tjafsade sig till ytterligare en utvisning i samma moment (på nyckelspelaren Hellgren) fick Vinslöv chansen att nästan döda matchen innan kvarten var spelad.
Några minuter senare stod det 10-2 (!) på tavlan och det vore en lätt överdrift om man antydde att Pelle Käll såg stressad ut…
Alfred Olsson på högernio hade en fin eftermiddag i Furutorpshallen och det något omöblerade Vinslövsförsvaret hittade snabbt sina roller.

Men, som så ofta sker när ett lag har en massiv ledning, så försvinner drivet och glöden.
Med knappa kvarten kvar hade Tyresö ”bara” fem upp. 24-19.
Men lika snabbt som hopp börjar brinna kan det släckas likt obesvarad kärlek. Linus Olsson kastade från 38 meter – och så var det sju bollar i Vinslövs favör.

34-27 slutade det på och för Vinslövs del innebar det att man skakar av sig en del lag i den ångestladdade bottenstriden, och istället kan blicka uppåt i tabellen. Alfred Olsson korades med sin tio mål och 214 assists till matchens lirare.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close