Fotboll

Gustav Wikheim klar för Djurgården

Djurgården har värvat in den 28-årige norske yttern Gustav Wikheim. Han ansluter från saudiska klubben Al-Fateh.

Djurgården är minst sagt aktiva under transferfönstret. Gustav Wikheim är senaste spelaren in; han har skrivit på för tre år. Efter att tidigare ha spelat i Strömsgodset, Gent, Midtjylland och Al-Fateh blir det allsvensk fotboll.
– Det känns fantastiskt. När jag hörde talas om intresset så var det här väldigt aktuellt för min del. Jag har fått ta del av ambitionerna och planerna för föreningen och det överensstämde med det som jag vill uppnå som fotbollsspelare. Så det här passar mig väldigt bra, berättar Gustav som fick lite tips om DIF från välbekanta landsmän.
– Jag har spelat en del med Fredrik Ulvestad i norska U-landslaget så jag pratade med honom och kollade även av läget med Aslak Witry. Hörde efter vad de tyckte om Djurgården och livet i Stockholm och fick bara positiva kommentarer. De älskade verkligen tiden de hade här så det förstärkte intrycket som jag hade från början.

– Jag är en kreativ spelare som gillar att ha bollen och skapa framåt. Tycker om att utmana, dribbla och är snabb i fötterna, summerar han och inflikar att han tar det desto lugnare vid sidan av planen.

Bosse Andersson:
– Han är en väldigt skicklig fotbollsspelare med offensiva kvaliteter som oavsett klubb står för mycket mål och assist och gör avtryck med sin kreativitet. Han är skicklig en-mot-en, utmanar sin motståndare i sin roll som offensiv ytter, men han kan egentligen spela på vilken plats som helst i anfallet. En duktig avslutare och en intelligent spelare som har varit väldigt uppskattad i sina tidigare klubbar, berättar Bosse som ännu en gång drog det längsta strået i kampen om ett eftertraktat namn på transfermarknaden.
– Det är en spelare som det har ryktats om innan vi var i kontakt med honom. Men vi har väldigt bra ambassadörer bland våra spelare som varit i Djurgården och i det här fallet har Fredrik Ulvestad varit en viktig faktor. De är jämnåriga och Ulvestad, och även Aslak Witry, har gjort bra pr för Djurgården. Det gjorde att Gustav blev intresserad av att komma till oss trots att det fanns stort intresse från många olika håll, både väster- och österut i fotbollsvärlden.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close