Fotboll

Jacob Une Larsson till grekisk klubb

Jacob Une Larsson är en trotjänare i Djurgården med sin 146 allsvenska matcher.
Nu lånas han ut till grekiska Panetolikos dit han nu går på lån under 1,5 år.
– Jag kommer att åka till Grekland i 18 månader och testa på hur det är att leva och spela där. Jag är jätteglad att vi kunde hitta en lösning som kanske var lite speciell, men som alla var nöjda med. Det känns samtidigt skönt att veta att jag har tryggheten i Djurgården när låneavtalet tar slut, berättar Jacob.

– Den här möjligheten dök upp och det var något som jag inte känt tidigare, att jag är mogen för att prova på något annat. Jag har varit här i Djurgården ganska länge och haft en helt fantastisk tid, men känner att om det ska hålla långsiktigt så kanske jag behöver uppleva någonting annat däremellan. Så det här var ett jättebra tillfälle för mig att få lite mer erfarenhet och få ta del av något annat. Jag har trots allt bott i Stockholm, som jag älskar, hela mitt liv och inte sett något annat och därför tror jag att det här blir en nyttig upplevelse för mig.
Med detta sagt var det dock ett ganska svårt beslut att fatta för Jacob.
– Ja, det har det varit. Jag har aldrig brutit upp på det här sättet innan så det är klart att det varit många tankar och en del samtal med nära och kära.
Une har bra koll på premisserna i hans nya klubb, ett lag i grekiska högstaligan hemmahörandes i Agrinio som han har hört mycket gott om.
– Jag har ju pratat lite med tränare och sportchefer där, men även med de svenska spelare som finns i laget. Så jag har en ganska bra bild av fotbollen och sedan har jag gjort lite research kring staden. Man kan ju aldrig veta förrän man är där men jag har i alla fall undersökt förutsättningarna noggrant.

Sportchef Bosse Andersson om utlåningen:
– Han är väl värd att få den här chansen och det känns tryggt och bra på ett sätt som passar honom. Tajmingen är rätt och jag tror att den här tiden i Grekland kan både Une och Djurgården få nytta av framöver när han kommer tillbaks. Så vi tackar Jacob för hans första tid i Djurgården och önskar honom stort lycka till i Panetolikos.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close