.

Hon tar över AIK:s handbollsdamer

Sarah Fransson är klar som ny huvudtränare för AIK:s handbollsdamer säsongen 22/23.
Sarahs senaste uppdrag har varit i VästeråsIrsta där hon varit huvudtränare i tre år samt distriktsförbundskapten för F06 Uppland/Region Öst.

Nyheten kommuniceras ut på klubbens hemsida.
Innan Sarah tog på sig uppdrag som elittränare var hon lagkapten i AIK då damerna bl a tog sig upp i Allsvenskan 2017/2018.
– Att Sarah väljer att tacka ja till rollen som huvudtränare för våra damer är oerhört glädjande, säger Lasse Larsson, styrelseordförande för AIK.
– Sarah visade redan som spelare vilka goda ledaregenskaper hon har och kommer med sin positiva energi och erfarenhet att stärka laget och ta oss ännu steg mot den svenska elithandbollen. Att vi nu också för första gången får en kvinnlig huvudtränare för våra seniorer känns extra positivt, fortsätter Lasse.

Sarah Fransson:
– Att få jobba med duktiga handbollsspelare på den här nivån, varje dag ska bli riktigt
spännande. Jag hoppas att jag med mitt driv och min energi ska kunna tillföra just de
egenskaperna i AIK damhandboll. Vi ska som lag uppfattas just som ett lag. När andra ser
oss ska de känna att det där vill jag också vara en del av´. Det känns dessutom väldigt
spännande och roligt att vara tillbaka i Solnahallen efter tre lärorika år i VästeråsIrsta.

Till sin hjälp kommer Sarah att ha Mathias Adjovi som nu kliver in som assisterande tränare för damlaget. Mathias, som är en välbekant profil inom AIK Handboll, tränar idag AIKs damjuniorer och F16. Mathias kommer parallellt med uppdraget som assisterande tränare åt damerna att fortsätta som huvudansvarig för Juniorlaget.

– Med anställningen av Sarah stärker vi elitorganisationen. Hennes vilja och förmåga att
bygga ledningsteam och säkerställa den långsiktiga utvecklingen inom elitorganisationen är en framgångsfaktor för klubben över tid, säger Tomas Ryde, senioransvarig för AIK, och fortsätter
– Det prioriterade målet i vårt uppdrag för seniorer och juniorer är att utveckla elitorganisationen och med Sarah och Mathias vid rodret är vi övertygade om att vi kommer få den stabilitet och utveckling som både A-laget och Juniorlaget behöver under nästa 5 års period.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close