.

Pierre Bengtsson till Djurgården – “Vill fightas om Europa-platser”

Djurgårdens IF fortsätter att rusta stark inför 2023 års Allsvenska.
Senaste tillskottet: landslagsmeriterade försvararen Pierre Bengtsson.

Den 33-årige vänsterbacken kommer närmast från FC Köpenhamn. Han har rutin från spel i Europa i 13 år där det förutom ett antal år i Danmark har blivit sejourer i Tyskland (Mainz 05) och Frankrike (Bastia) för Pierre.
– Jag är väldigt glad att komma till Djurgården och ser fram emot tiden här. Jag har haft blickarna mer och mer mot Sverige, berättar Pierre som haft en tät kontakt med Bosse Andersson på sistone för att sondera läget.
– Vi har haft en bra dialog sedan en tid tillbaka. Bosse är väldigt karismatisk och det har varit bra samtal. Sedan har jag följt med en del i allsvenskan på sistone, mest under sista halvåret från Danmark. Djurgården har gjort väldigt bra resultat.
Karriären har som sagt varit lång och omfattande men hungern efter nya framgångar är fortfarande stark hos Pierre.
– Jag har en del rutin och känner fortfarande att jag har mycket att ge. Jag är väldigt hungrig på att bidra till Djurgården, skapa bra resultat och vinna matcher.
En drivkraft som förstärks av en vilja att hela tiden utvecklas som spelare.

– Jag kan bidra med erfarenheter och pusha yngre spelare om det behövs. Allt handlar om att prestera på en så hög nivå som möjligt. Det är därför jag är här, för att bidra till Djurgården på fotbollsplanen.
– Jag har haft kontakt med Kim & Tolle och det var ett bra snack. Ser man sedan till målsättningarna vill vi ju vara med och fightas om Europa-platser och det tror jag att vi har alla förutsättningar att göra, berättar Pierre som kommer att möta några välbekanta ansikten i laget.

Sportchef Bosse Andersson:
– Det är ju ingen hemlighet att det handlar ju om en position där vi har varit i kontakt med ett antal spelare. När sedan Pierre hörde av sig så började vi prata och bestämde att vi skulle ses i Stockholm. Därifrån så startade en diskussion och i och med att hans flickvän bor i Stockholm, plus att hans kontrakt går ut med FC Köpenhamn i sommar, såg han en bättre framtid hos oss än i FCK. Så vi kontaktade FC Köpenhamn för att hitta en lösning.
– Efter det så hade vi en fortsatt dialog och Pierre var väldigt tydlig med att han ville till Stockholm och han kände att han gärna ville komma till Djurgården. Han är på det klara med sina ambitioner där han spelade tre av fyra matcher i EM-slutspelet senast och vill återta sin landslagsplats, så speltid är en vitktig faktor. Dessutom är han i bra form och har varit skadefri i nästan alla år av sin karriär, så han känner sig väldigt motiverad att vara med och bidra med sin erfarenhet i DIF. Han har ju varit utomlands i 13 år, säger Bosse.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close