.

Kenyansk landslagsspelare till Djurgården

Den 19-årige kenyanske landslagsförsvararen har skrivit på ett femårskontrakt med Djurgården.
– Nyckelordet är tålamod när han kommer hit och utvecklas för att sedan förhoppningsvis ta klivet vidare ut i Europa, säger sportchef Bosse Andersson

Ett spännande namn har anlänt till Allsvenskan.
Frank Odhiambo.
Den 19-årige kenyanska mittbacken har skrivit på för fem år för Djurgården.
Klubben skriver
“En spelare som trots sin unga ålder redan etablerat sig i klubblaget Gor Mahia (där en viss Michael ”Ingenjören” Olunga spelat) och som även spelat frekvent i det kenyanska U20- och U23-landslagen. Som kronan på verket gjorde han även debut i kenyanska herrlandslaget mot Mali i oktober 2021.
Fina meriter för Frank som intygar att just landsmannen Olungas positiva omdömen om DIF har haft en tydlig påverkan när det gällde klubbvalet.”

– Jag fick höra talas om Djurgården 2016 när Michael Olunga reste dit från Kenya och började spela där. Då blev jag och många andra kenyaner Djurgården-fans och det var så jag lärde känna laget. Så jag är väldigt glad och förväntansfull över att få komma till Djurgården. Det här blir en ny utmaning och plattform för mig i min karriär, berättar Frank som hoppas kunna uppnå en liknande utveckling som Michael Olunga.

Bosse Andersson om Frank Odhiambo:
– Vi följde ju Frank i kenyanska ligan med Gor Mahia där han nådde fina framgångar och blev Månadens spelare och även när han spelade internationellt i afrikanska Champions League. Han har haft en stark utveckling kryddat med landslagsspel i Kenya under hösten, så vi inledde en diskussion.
– Den centrala defensiven har inte varit den position vi söker primärt men projektet i sig är ju väldigt spännande. När vi hade dialogen med Frank, där även Michael Olunga var mycket delaktig, märkte man att Frank var oerhört målmedveten och ville komma till en utvecklande miljö som han känner till. Så vi pratade ihop oss och det här var ett projekt som vi alla hade stor tilltro till. Nyckelordet är tålamod när han kommer hit och utvecklas för att sedan förhoppningsvis ta klivet vidare ut i Europa. Tajmingen blev väldigt bra och vi tror att han långsiktigt kommer att växa in i det här, förklarar Bosse som får in en mittback som både är kraftfull och spelskicklig.
– Frank är ju fysiskt stark och vill delta offensivt i uppbyggnadsspelet, han är inte rädd för att gå framåt på planen. Utöver det har han visat att han är målfarlig i motståndarnas straffområde med ett starkt huvudspel så det blir intressant att följa hans framfart.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close