.

BP:s jättetalang klar för Leverkusen

16-årige Jardell Kanga lämnar moderklubben BP.
Nästa klubbadress: Bayer 04 Leverkusen.

BP informerar själva om övergången, som sker omedelbart.
– Vi hade jättegärna behållt Jardell såklart, men växer man ur vårt A-lag för att ta steget ut i Europa är det självklart att vi inte kan stå i vägen. Vi tackar Jardell för den här tiden och hoppas att han vill avsluta karriären här om 20 år, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Fakta:
Jardell Kanga kom till BP som ung och har tagit sig hela vägen genom BP:s ungdomsverksamhet upp till A-laget. Född i december 2005 tillhörde ”Jarre” under sina första år i klubben både P05-1 men också P04-1. Jardell har genom åren visat sina kvalitéer och framförallt egenskapen att vara bäst när det gäller som mest. Jardell har under sina år i BP vunnit Gothia Cup med P05-1, SEF Trophy 2019 med 04:orna och 2020 vann han SM-Guld med BP:s P16. Förra året lyftes han upp till BP:s A-lag och blev då den yngsta spelaren någonsin i klubben att skriva på ett A-lagskontrakt. Med A-laget var han sedan med och vann Ettan Norra. Totalt blev det 5 mål och 3 assist på 22 matcher för Jardell i sin första seniorsäsong. Jardell blev också historisk som BP:s yngste målskytt genom tiderna då han den 15 maj 2021, 15 år och 153 dagar gammal gjorde mål mot Hudiksvalls FF.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close