Fotboll

Djurgården förlänger med duo

Djurgården har kommit överens med Linda Motlhalo och Hayley Dowd om kontraktsförlängningar. Duon spelar kvar i Järnkaminerna över säsongen 2023.

Det finns god utvecklingspotential i båda spelarna.
Linda Motlhalo kom till Djurgården inför säsongen 2020. Den Sydafrikanska mittfältaren har fina meriter från spel i både USA och Kina och har spelat över 50 landskamper.
I Djurgården blev det 20 matcher första säsongen och 22 matcher under den senaste säsongen.
– Jag är väldigt glad över att bli kvar i Djurgården i minst två säsonger till, och ser fram emot att skapa fler minnen och ta fler segrar tillsammans med laget, säger Linda.

27-åriga Hayley startade 17 av 22 seriematcher under debutsäsongen och noterades för fyra mål.
– Den här säsongen blev inte optimal för personlig del. Jag hade några småskador som gjorde att jag missade några matcher här och där, men det fanns också ljuspunkter som jag tar med mig. Jag känner mig hemma i Djurgården och känner att jag kan utvecklas som spelare här, säger Hayle.

Sportchef Jean Balawo om förlängningarna:
– Linda är en spelare med extremt hög potential. Hon har gjort det bra hos oss sedan hon kom och i år blev det fem poäng på kontot. Jag tycker att hon var som bäst på hösten där hon har tog för sig mer av spelet och visade att hon har extremt höga toppar. Vi ska se till att hon når de där höga topparna så ofta och länge som möjligt och jag är väldigt glad över att hon är kvar i Djurgården.
– Hayley fick vårsäsongen 2021 förstörd av skador, men var trots det en viktig del i laget och visade att hon passar in i vårt spelsätt och truppbygge. Mycket i spelet går via henne och vi tror mycket på henne och ser fram emot kommande säsong.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close