Ishockey

Djurgården förlänger med nyckelspelare

Alexis Mauermann är klar för en ny säsong i Djurgården.
En skada höll henne tillbaka 2021, men forwarden är nu klar för en återkomst till Hovets is nästa säsong.

Amerikanskans närvaro i DIF är viktig.
– Alexis är en energispelare både på och utanför isen. Hennes proffsiga inställning till träning och match är något som vi välkomnar tillbaka i gruppen till nästa säsong. Det är inte ofta som man träffar en spelare som ger en sån energi och glädje som Alexis gör, och därför känns det oerhört bra med en förlängning med henne, kommenterar Djurgården dams sportchef Johan Schillgard.

Klubben informerar:
Alexis Mauermann, 24 år, har skrivit på ett nytt kontrakt som löper över säsongen 2022/2023. Det innebär en fortsättning på hennes tid i Stockholms stolthet, dit Alexis anslöt sommaren 2020 från spel vid University of Wisconsin. Under sitt första år i Djurgården blev det 15 poäng på 38 matcher i SDHL samt slutspel och till den här säsongen var tanken att amerikanskan skulle ta nästa kliv.

Så blev det tyvärr inte. Istället satte en skada strax innan säsongsstart stopp för Alexis Mauermann, som tidigt konstaterades missa hela SDHL-säsongen. Just nu befinner sig forwarden i USA och rehabiliteringen går framåt. Johan Schillgard välkomnar att spelaren är på väg tillbaka – och är mycket glad över att det blir en comeback i Djurgårdströjan till hösten.

– Samtidigt som vi bygger för nästa år är vi oerhört ödmjuka inför det som är kvar av årets säsong. Vi kommer fortsatt att bygga vidare på inslagen väg med några importer och där stommen kommer att bestå av svenska spelare. Både unga och talangfulla spelare samt äldre erfarna spelare, som kan bidra med både rutin och erfarenhet till kommande säsong, resonerar sportchefen och fortsätter;
– Mixen av unga samt äldre spelare är en kombination som är viktig. Samtidigt vill vi ha spelare som brinner för DIF och verkligen ger sitt yttersta för laget och märket, där passar Alexis perfekt in.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close