Fotboll

Hammarby värvar från Örebro

U21-landslagsmannen Dennis Collander är klar för Hammarby.
Talangen har kritat på för fyra och ett halvt år.
– Dennis är en av landets mest lovande spelare i sin årskull, och han kommer att konkurrerar om en startplats direkt hos oss, säger Jesper Jansson.

Hammarby har gjort sitt fjärde nyförvärv inför årets säsong. Västeråsbördige mittfältaren Dennis Collander, närmast från Örebro SK, är Bajentruppens senaste tillskott.
– Vi har följt Dennis ända sedan han spelade i Skiljebo, och fortsatt hållit koll hans utveckling i Örebro. Vi ser honom som en så kallad high potential player, och han är en av Sveriges mest lovande i sin årskull. Vi nosade på honom redan i somras när Aimar Sher såldes till Italien, och nu var det ännu mer naturligt att ta hit honom i och med att vi sålde Aziz till Genk. Dennis är en lovande allround mittfältare, som ligger långt framme i sin utveckling, och han är även en stabil, bra person vid sidan om planen. Trots sin låga ålder har han över 30 allsvenska matcher i benen så vi får in en spelare som kommer konkurrera om en startplats direkt, säger Jesper Jansson.

Dennis Collander blev i somras uttagen i det svenska U21-landslaget.
– Jag gillar tänket Hammarby har, jag gillar spelsättet och att det är en stor klubb med ambitioner, det är därför jag är här. Nu är målet att bidra så mycket jag kan för att laget ska nå framgång och vinna så många matcher som möjligt, säger Dennis Collander.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close