.Fotboll

Vaiho straffhjälte när Djurgården tog viktig seger i Malmö

Djurgården tog en viktig bortaseger mot Malmö FF. Slutresultatet skrevs till 1–0 efter bland annat en straffräddning av Tommi Vaiho. I och med segern rycker Djurgården i tabellen och lämnar Malmö sex poäng bakom sig.

Det var bäddat för stor dramatik när Djurgården gästade Malmö under söndagen. En ren seriefinal och en så kallad sex poängs match väntade. Malmö stadion var utsåld för första gången denna säsong och Djurgården hade med sig ett stort bortafölje.

Det gick inte att ta miste på vad matchen betydde för båda lagen och det var ett högt tempo som sattes direkt från avspark med många tuffa närkamper och livat från läktarplats.

Inledningsvis tog Malmö kommandot. Djurgårdsspelarna låg lågt men släppte inte till några farliga chanser, mer än två hörnor där Markus Rosenberg höll sig framme. Desto längre matchen gick, desto mer fick Djurgården spelbilden dit de ville. Sakta men säkert kunde de sätta en högre press på Malmö och skapade några chanser, men 0–0 efter 45 minuter.

Andra halvleken fortsatte med lika tuffa närkamper över hela planen och det var irriterat mellan många spelare. Det var även Malmö som fortsatte sin intensiva jakt på ett ledningsmål, men istället var det Djurgården som hittade rätt bakom Johan Dahlin.

Det var efter en kontring som startade med en boll mot Harris Radetinac som satt full fart på högerkanten. Han hittade in i straffområdet till Mohamed Buya Turay som inte gjorde något fel och kunde enkelt placera 1-0 för gästerna.

Bara minuter senare skulle hemmalaget få en gyllene chans att kvittera. Anders Christiansen tog sig in i straffområdet, blev fälld och fixade en straff. Markus Rosenberg klev fram för att kvittera och sköt en låg straff mitt i mål. Vaiho gick åt sin vänster, men fick en fot på bollen och räddade.

Det var Malmös sjätte (!) straffmiss denna säsong och Rosenbergs andra.

– Vi hade pratat om det innan matchen och det hade ju fem missar sedan innan, skönt!, säger straffhjälten om räddningen till C more.

Malmö jagade en kvittering frenetiskt, men Djurgården höll tätt i försvaret och kunde hålla undan. Matchen slutade 1–0 till Stockholmslaget som i med vinsten nu ligger sex poäng före Malmö i tabellen.

– Vi är ett lag. Vi jobbar stenhårt tillsammans och gör det ihop, säger Vaiho till C more.

Nästa omgång väntar en ny seriefinal då det är dags för Stockholmsderby. Djurgården gästar AIK på Friends arena, som efter denna omgång tog sig förbi Malmö och är fyra poäng efter serieledarna.

– Vi ska göra en bra match där och ta tre poäng, säger Vaiho.

Laget får då klara sig utan Elliot Käck som drog på sig ett gult kort och därmed är avstängd nästa omgång.

Bild: Christian Örnberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close