Fotboll

Succé för Bromma Girls – Seger och publikrekord

Bromma Girls-kampanjen blev succé för BP. Laget tog årets första seger inför 2206 personer, publikrekord i Elitettan.
– Jag trodde aldrig att det skulle komma så många, säger matchhjältinnan Esti Montes De Oca.

Tillsammans med Nike och Stadium har BP satsat rejält för att få mycket folk till dagens match mot Morön. Dagen till ära hette klubben Bromma Girls och spelade i specialframtagna tröjor. Och man kan inte säga att kampanjen blev annat än succé. 2206 personer kom till Grimsta och med det slogs det gamla publikrekordet i Elitettan som låg på 2097. Dessutom var det ett väldans liv på åskådarna som var där.

Efter en målrik första halvlek som slutade 2-2 tajtade matchen till sig lite i andra. Men mot slutet kunde 20-åriga Esti Montes De Oca komma helt fri på högerkanten och sätta dit 3-2 som skulle visa sig bli matchavgörande. Det är en väldigt lycklig matchvinnare som möter pressen efter matchen.
– Det var riktigt gott. Jag började på bänken men det gjorde ingenting. Jag kände att oavsett hur det slutar så kommer man gå härifrån med någonting positivt. Att få göra mål är ett plus på det, säger Esti.

Hur var uppladdningen inför matchen?

– Vi har försökt vara ödmjuka och tänka att det bara är en fotbollsmatch, vi ska ut och spela fotboll som vanligt. Vi har velat hålla fötterna på jorden och inte sväva iväg.

Var det nervöst?

– Ja, men det var man väl. Jag kände i morse att det började pirra när man vaknade. Jag fick hålla mig igång på olika sätt för att inte behöva tänka för mycket på matchen.

Efter det svaret blir Esti avbruten av Bojan Djordjic, som spelade i BP 2012-2013.
– Sa du att du var nervös? Hur fan kan du vara nervös? Med den kvaliteten du har ska du aldrig vara nervös. Du visste att du skulle avgöra idag.

Esti Montes De Oca – en glad matchvinnare

Dagens seger är nykomlingen BP:s första för säsongen. I och med det lämnar laget jumboplatsen och ligger nu på sex poäng på sju spelade matcher.
– Vi har visat i andra matcher att vi kan hålla den här nivån, och kanske högre, men vi har inte fått dit bollen. Men idag så lossnar det och nu kommer det bara gå åt rätt håll, säger Esti.

Trodde ni att dagens match skulle bli så här lyckad?

– Både ja och nej. Det var inte förens vi kom hit till Grimsta som vi verkligen insåg hur stort det var. Vi hade hört innan att det var 1500 sålda biljetter och det är ju ganska många. Men jag trodde aldrig att det skulle komma så många. Det var bra ramsor där också, man blir skitglad!

Hur mycket var det publikens förtjänst att det lossnade?

– Man fick väldigt mycket energi av dem, det ska man inte förneka. Det påverkar mer än vad man tror. Hoppas de kommer tillbaka nästa match, det behöver vi!

Foto: Henke Råssmo

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close