FotbollNyheter

Intresset för futsal växer – rekordmånga lag anmälda

Stockholms fotbollsförbund har fått in rekordmånga anmälningar till om lag i futsalserier den kommande säsongen. Trots det är det många som blir utan.
– Troligen kommer det att finnas över 100 lag på väntelistan, säger STFF:s förbundschef Björn Eriksson.

Futsal är en sport på ständig frammarsch. För bara några år sedan gick det inte att spela sporten i organiserade seriespel, nu växer den för var dag som går. Det är Stockholms Fotbollsförbund som ansvarar för futsalserierna i huvudstaden och de gör sitt yttersta för att sporten ska växa kontrollerat.

2016 var det sex lag anmälda till seriespel. I år är det 200 lag och till nästa säsong har STFF 372 anmälda lag till futsalserierna.
– För att uppnå en kontrollerad ökning, har vi satt restriktioner på hur lag får anmäla sig. Max ett lag per förening och årskull gäller samt att vi inte erbjuder spel i alla årskullar. 2019 har vi futsalspel för seniorer samt åldern 10-16 år. Som jämförelse erbjuder vi i fotbollen seriespel från 8-99 år, med flest lag i 8 och 9 års åldern, säger Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Stockholms fotbollsförbund kalkylerar däremot att betydligt fler lag kommer intresseanmäla sig, men bli utan seriespel kommande säsong.
– Hur många lag det skulle vara om vi erbjöd seriespel för åtta- och nioåringar samt hade godkänt fler lag per förening och årskull vet vi inte. Ett rimligt antagande är långt över 500 lag. Vi vet att vi kommer få ta emot en hel del efteranmälningar fram till seriestarten i oktober. Troligen kommer det att finnas över 100 lag på väntelistan.

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close