.

En månad kvar till Stockholms nya hästfest

Den 13-16 juni intar hästarna Stockholm Stadion igen när ridsportens mest prestigefyllda hopptävling, Longines Global Champions Tour, kommer till Sverige för första gången. Världens högst rankade hoppryttare, däribland OS-medaljörer och världsmästare, kommer att kämpa för att nå högst upp på pallen. Tillsammans med Stockholm Horse Week bjuder veckan även på dressyr, U25 klasser samt clinics.

– Det finns något för alla hästälskare, precis som det finns något för den oinvigde som uppskattar ett riktigt fartfyllt evenemang, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.

Redan 3 juni börjar Stockholm Stadion transformeras till en hästarena som ska rymma både tävlingsbana, framridning samt Shopping Village under evenemangsdagarna 13-16 juni. Den historiska arenan som tidigare stått värd för bland annat OS 1912 samt Ryttar-VM 1990 kommer att ha en publikkapacitet om blott 6 500 från ordinarie kapacitet om 15 000.
– Publiken kommer att komma nära tävlingarna och verkligen få uppleva toppsport när den är som bäst. Framridningen kommer vara förlagd på samma yta som Shopping Village vilket ger publiken ett mervärde och ett unikt tillfälle att ta del av ryttarna förberedelser på nära håll, säger Sara Johansson, tävlingsledare LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week.

Internationella storstjärnor tillsammans med nationell elit och ungdomsryttare
Till den spektakulära Longines Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions Leauge kommer världens högst rankade hoppryttare så som Edwina Tops-Alexander, Cian o´Connor och våra svenska stjärnor som Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann med flera. De kan tävla både individuellt och i lag om ridsportens högsta prispengar.
Konceptet Stockholm Horse Week adderar sedan internationell dressyr, den nationella hoppklassen Volkswagen Stockholm Grand Prix, U25 klasser i både hoppning och dressyr samt två clinics, varav den ena är med den mycket framgångsrika världstvåan i dressyr, Laura Graves.
– Veckan kommer att bjuda på världens bästa hoppryttare och riktigt bra dressyr. God mat och bra shopping därtill så kommer det bli en riktig folkfest, säger Sara Johansson, tävlingsledare.

Veckan startar med en Ungdomsdag
Evenemanget har valt att satsa på ungdomar och i samarbete med Stockholms Läns Ridsportförbund erbjuds alla ungdomar upp till 18 år att ta del av en ungdomssatsning under torsdagens tävlingar. Det kommer att hållas två inspirationsföreläsningar med landslagsryttaren Felicia Grimmenhag och hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona samt att antimobbningsorganisationen Friends kommer att hålla i en workshop.
– Ungdomar är vår framtid och för oss var det en självklarhet att de skulle få chans till att vara extra delaktiga under evenemanget, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.

Läs mer om evenemanget

Relaterade artiklar

Back to top button
Close