Fotboll

Efter polisens restriktioner – AIK Fotboll stödjer tifoverksamheten

De senaste veckorna har handlat mycket om polisens försök att begränsa tifogruppernas i hopp om att få bort bengaler. Nu väljer AIK att stötta sin tifogrupp ekonomiskt.
– Vi vill visa vår uppskattning till den levande supporterkulturen som vi idag har inom klubben, säger klubbens biljettchef Fredrik Söderberg.

Det började med att polisen i Sundsvall förbjöd så kallade “over head-flaggor” på Norrporten arena i syfte att försöka upptäcka bengalbrännare lättare. Detta skapade ramaskri runt om i supportersverige då den typen av flaggor ofta är viktiga vid skapande av tifon. När förbudet senare infördes till matchen mellan AIK och AFC Eskilstuna tog det hus i helvete. Polisen aggressivare tillvägagångssätt har gjort att många supportrar räds polisen och i helgens stockholmsderby var det flera oskyldiga supportrar som fick utstå våld och hot från polismakten.

I dessa tider väljer AIK Fotboll att stötta sin tifogrupp ekonomiskt. En del av biljettintäkterna för matchen mot Falkenberg kommer att tillfalla AIK Tifo.
– Vi vill visa vår uppskattning till den levande supporterkulturen som vi idag har inom klubben. Tifoverksamheten är någonting unikt där människor lägger ner hundratals timmar per år för att skapa en enhet mellan läktaren och planen. Är man beredd att ägna en så stor del av sin tid för sin kärlek till klubben vill vi uppmärksamma det, säger Fredrik Söderberg, biljett- och marknadschef i AIK Fotboll i ett pressmeddelande.

Tio kronor per såld biljett under kampanjen kommer att gå till tifoverksamheten. Samtliga biljetter till matchen, oavsett sektion, kommer gå att köpa för enbart 75 kronor.
– Vi vill vara inkluderande och öka möjligheten för så många som möjligt att se AIK spela fotboll. Det finns säkerligen hinder i vardagen som vi inte kan påverka, men om hindret är pris så är det något vi åtminstone en gång per år har möjlighet att minska tröskeln för, säger Fredrik Söderberg.

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close