Ishockey

Djurgården värvar dansk landslagsspelare

Djurgården rustar inför nästa SDHL-säsong. Laget plockar nu in den danska landslagsspelaren Josephine Asperup.
– Hon kommer bidra med djup och erfarenhet till laget, säger tränaren Alana Blahoski till Djurgårdens hemsida.

Sedan SM-guldet 2017 har inte Djurgården lyckats ta sig tillbaka till final och i år blev det respass redan i förstarundan. Nu förstärker de truppen till nästa säsong genom att plocka in 26-årige Josephine Asperup.
– Det är en skicklig och mångsidig spelare som kan spela både offensivt och defensivt. Hon kommer bidra med djup och erfarenhet till laget. Hon är stark på isen utan puck och har ett lugn med pucken. Hon kan ishockey och vi kommer få nytta av hennes spelförståelse i en redan talangfull trupp, säger tränaren Alana Blahoski till Djurgårdens hemsida.

Asperup har under större delen av sin seniorkarriär tillhört danska topplaget Hvidovre där hon vann danska ligan fem gånger, varav tre gånger som lagkapten. Förra året inledde hon säsongen i Malmö Redhawks innan hon flyttade till Linköping och vann SM-silver. Hon har även ett SM-guld på meritlistan, med Segeltorp 2011.
– Josephine är en bra person och lagkamrat, vilket är en av de viktigaste egenskaperna när man kommer in i ett lag. Vi har något bra på gång med den här gruppen av spelare. De som stannar, de nya och de unga spelarna från hockeygymnasiet. Josephine kommer att tillföra mycket både på och utanför isen, säger Blahoski.

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close