FotbollSporter

Ingen sommarmatch på Stadion för Djurgårdens herrar

Det har blivit tradition att Djurgårdens herrar spelar en träningmatch på Stadion varje sommar. Dock inte 2019. På grund av att en ny gräsmatta ska läggas så ställs matchen in.

Säsongen 2013 fick alla de tre stora Stockholmsklubbarna nya hemmaarenor. Råsunda och Söderstadion revs, men Stockholm Stadion står fortfarande kvar på Valhallavägen. Djurgårdens herrar tillåts inte spela tävlingsmatcher på Stadion men har istället som årlig tradition spelat en träningsmatch på den gamla arenan under somrarna – “Stadionmatchen”. I år kommer traditionen att brytas. En ny gräsmatta ska läggas i början av juli och den kommer inte hunnit rota sig innan Allsvenskan åter dragit igång.
– Det är många olika evenemang på Stockholms Stadion i sommar som dessvärre gör att det inte finns en spelduglig gräsmatta för den period Stadionmatchen är aktuell att spela. Men mattan är inte bytt sedan 1991 så det är verkligen dags, säger Jonny Costmar, Enhetschef för Stockholms Stadion på Stockholms Stad, till Djurgårdens hemsida.

Tanken var först att gräsmattan skulle läggas under midsommarhelgen, men på grund av en rad olika evenemang på Stadion i juni skjuts det upp ett par veckor.
– Det är förstås tråkigt att det inte blir någon Stadionmatch, men samtidigt är det inte mycket att göra åt. Det finns helt enkelt inte en gräsmatta att spela på under den period matchen vore aktuell att spela, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Djurgårdens damer, som har Stadion som hemmaarena, påverkas däremot inte av att planen är speloduglig i början av juli. Den 20 maj spelar Djurgården sin sista hemmamatch i Damallsvenskan innan VM-uppehållet. Serien inleds sedan med en bortamatch mot Limhamn Bunkeflo innan de tar emot Eskilstuna United på Stadion den 28 juli.

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close