.Handboll

Tung trio tar över Hammarby

Magnus ”Nollan” Grahn, Kalle Matsson och Patrik Fahlgren.
Där har ni trion som tar över Hammarby Handbolls herrlag i Allsvenskan kommande säsongen.
– Att bygga upp förtroendet igen för Hammarby Handboll bland spelare, supportrar, sponsorer samt i handbolls-Sverige känns som ett viktigt kall, säger Grahn till hammarbyhandboll.se.

På sin hemsida skriver klubben:
Såväl Magnus Grahn och Kalle Matsson är välkända Hammmarbyprofiler. Grahn ledde herrlaget upp genom divisionerna i slutet av 1990-talet och krönte sin tränargärning med att vinna klubbens första SM-guld 2006/07. Nu blir han sportsligt ansvarig för herrlaget:
– Med anledning av att vi har hamnat i den prekära situationen med degradering från Handbollsligan samt en tuff resa med att iordningställa ekonomin så kunde jag inte hålla mig utanför. Min största uppgift blir att se till att sporten får de absolut bästa förutsättningar de kan få både på och utanför planen. Jag vill också bidra med att vi kan få en bättre ekonomi runt herrlaget, säger Grahn.

Matsson ansvarade för herrlaget under sju säsonger och utsågs under denna period till årets tränare i Handbollsligan två gånger. Han tar över rollen som sportchef, vilket på sikt även kommer inkludera juniorverksamheten.
– Jag ska jobba med den sportsliga strategin på lång sikt. Hur vill Hammarby Handboll spela? Vad vill Hammarby Handboll stå för? Det är några exempel på frågor kring filosofi, spelidé och kultur som jag ska lägga energi på att identifiera svaren på, tydliggöra och implementera i verksamheten. Dessutom ska jag jobba nära ledarteamet och spelartruppen genom att stötta dem i vardagen.

Vad händer nu närmast för din del?
– Min första uppgift är att skapa ett ledarteam och en spelargrupp som accepterar den verklighet vi befinner oss i. Det viktigaste blir att få alla att förstå att det kommer krävas uppoffringar, hängivenhet och engagemang samt det viktigaste, att vi alla gör det här tillsammans. Då kan vi vända nuvarande situationen till något positivt i framtiden.

Patrik Fahlgren, en av två tränare förra säsongen, blir spelande huvudtränare. Matchcoachningen kommer skötas av en assisterande tränare, som ska rekryteras.
– Det känns inspirerande att få fortsätta och jobba med laget. Om jag förra året var mer spelare än tränare är tanken att det skall bli tvärtom i år. Det är också jätteroligt att Magnus och Kalle är tillbaka. De är en garant för en stark sportslig organisation och blir jätteviktiga i arbetet med att ta föreningen åt rätt håll.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close