.HandbollNyheter

Skuru klara för SM-final

LUGI:s säsong är över.
I den fjärde matchen mot Skuru blev Lundalaget fullständigt överkört – 21-35.
– Det är så tråkigt att vi ska förlora på det här sättet när vi gjort en bra säsong annars, suckade Melissa Petrén efter sin sista match i LUGI-tröjan.

För en vecka sedan besegrade LUGI, efter tidernas kraftsamling, Skuru med sju bollar.
Inget kan ha känts mer avlägset denna eftermiddag när Nackalaget satte ner foten och fimpade LUGI ur slutspelet.
Om det inte var avgjort vid 10-16 i paus var det det definitivt en bit i i andra halvlek. Skuru dundrade fram utan nåd, gjorde 3-0 i en blinkning, och kunde sedan ställa om mot finalen i bäst av fem matcher.
Motståndet där blir Sävehof eller H65 Höör, de förstnämnda leder med 2-1 i matcher och kan avgöra hemma i Partille under torsdagen.

LUGI:s fick inte alls sitt utgrupperade försvar att fungera. I luckorna mellan pjäserna kom Skuru allt för ofta med fart – mot sävliga hemmafötter.
Framåt var LUGI dessutom alldeles för trubbiga. I första halvlek hade Melissa Petrén 0/4 och niometersskyttet fick utdelning 1/10.
Samtidigt gjorde Jenny Södrén lite som hon ville inne på sexmeterslinjen och Skuru vann ALLA kamper över hela banan.

När Skuru dödade matchen tidigt i andra halvlek blev resterande 20 minuter av matchen en enda lång plåga för LUGI-supportrarna, som för en gångs skull verkligen hade slutit upp i Sparbanken Skåne Arena den här gången!
Alltså: Skuru som väntat till final med 3-1 i matcher. Att LUGI nu åkte ut i semifinal var ungefär vad som förväntades av laget innan säsongen inleddes.

Jenny Södrén i C More-sändningen:
– Otroligt skönt. Den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge. Vi fick till ett fantastiskt försvarsspel och det bäddade för segern idag. När man känner en sådan trygghet med försvars- och målvaktsspel gör det att man vågar prova nya saker framåt.
– Vi vet att de gillar att lyfta lite mer och vi hade pratat om att komma in luckorna med fart, vilket skapade lägen för mig. Det var naturligtvis vår taktik på förhand.
Vill du möta Sävehof eller H65 Höör?
– Det är två otroligt bra lag. Jag tycker att Höör är värda av att gå final sett över seriespelet, men oavsett motstånd blir det otroligt tufft motstånd.

Melissa Petrén suckade tungt efter 14-bollarsförlusten:
– Framförallt kom vi inte upp i nivå bakåt. Eller framåt för den delen. Skuru var för starka idag och spelade ut oss långa stunder.
Vad hände när ni släppte in tre raka i början av andra halvlek?
– Vi pratade om att gå ner på 6-0-försvar en stund, men Skuru sköt igenom och det var inte vad vi hade tänkt oss. Sedan blev det för jobbigt att komma ikapp…
– Det är så tråkigt att vi ska förlora på det här sättet när vi gjort en bra säsong annars. Vi kom inte alls igenom som vi ville och de sprang ifrån oss.
– Visst, vi har gjort en fin säsong, men just nu känns det inte så bra.
– Jag kommer att sakna tjejerna i laget enormt mycket. Men nu väntar nytt liv och nya äventyr.

Foto: Christoffer Borg Mattsson, Bildbyrån.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close