.Handboll

GT Söder flyttar till Eriksdalshallen

Diskussionerna (och spekulationerna) om var vart GT Söders SHE-uppflyttade damlag ska spela sina hemmamatcher nästa säsong har pågått i mer än en månad. Nu meddelar klubben att det är Eriksdalshallen som blir spelplatsen.

På sin hemsida skriver klubben:
Svenska Handbollförbundets och SHE:s krav på den arena lagen i högsta serien har som sin hemmahall handlar om publikkapacitet och säkerhet. Att Sköndalshallen inte uppfyller kraven för spel i SHE har vi vetat länge och ganska snart efter att säsongen tog slut förstod vi att inte heller Farstahallen, som låg närmast till hands, skulle godkännas med tanke på hur många åskådare som tillåts där. Därefter har det förts diskussioner för att hitta en lösning som fungerar för alla parter.

Efter ett bra möte med Idrottsförvaltningen häromdagen, blev det klart att vårt damlag kommer spela sina hemmamatcher i Eriksdalshallen. En arena som har fungerat utmärkt för Hammarby Handboll i Handbollsligan och där SHE-laget Skuru IK nu spelar SM-semifinaler.

Vi vet med säkerhet att de rätta förutsättningarna för såväl spelare som publik finns i Eriksdalshallen. Det är också en arena som ur ett arrangörsperspektiv fungerar bra när det gäller TV-sändningar, vilket är viktigt med tanke på att samtliga SHE-matcher webbsänds på SHEplay.se alt. kan ses i Sportkanalen.

– Att GT Söder ska spela sina hemmamatcher på Söder känns logiskt och jag är glad att vi har hittat en lösning som känns bra för oss, säger Therese Hettman som är senioransvarig i föreningen.

Även huvudtränaren Vaggo Schjölin är positiv till beskedet:

– Eriksdalshallen är en jättebra hall. Jag har själv spelat där i flera år och vet att Erikdsdalshallen har vad som krävs ur både ett spelar- och tränarperspektiv. Planen har de rätta måtten och det finns gott om utrymme vid sidan om spelytan.

Vaggo nämner också att det blir lättare för vår sponsorgrupp att jobba med potentiella sponsorer nu när vi vet vilken arena damlaget ska spela i och vilka förutsättningar som gäller där.

Eriksdalshallen har plats för 1290 sittande åskådare och dessutom ytterligare 310 personer på ståplats. En tanke som dyker upp, är att det kan bli lite öde i en så pass stor arena.

– Vi är nya i högsta serien och har ingen aning om hur mycket folk vi kommer locka till våra hemmamatcher. Sköndalshallen var ju inte optimal för Allsvenskan och publiksnittet från den gångna säsongen är därför ingen värdemätare, så det blir spännande att se hur stor publiktillströmningen blir. Det finns dock bra lösningar för att skärma av en del av arenan och i så fall ger det en möjlighet att visa upp våra sponsorer på ännu ett sätt, säger Vaggo.

– I och med vårt SHE-avancemang har vi ett jättebra tillfälle att göra Eriksdalshallen till vår och ta över i finrummet, avslutar Vaggo.

Damlaget kommer få ett par träningstillfällen/vecka i Eriksdalshallen under nästa säsong, men det blir också en träning i veckan i Sköndalshallen för att behålla den viktiga kontakten och vi-känslan med föreningens ungdomslag.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close