.Nyheter

Stockholm ett steg närmre OS – “Nu är det viktigt att…”

dag kom glädjebeskedet. Regeringen går in med en säkerhetsgaranti och stöttar ett OS och Paralympics i Stockholm-Åre 2026.
– Nu är det viktigt att politiker oavsett parti i Stockholmsregionen samlar ihop sig för att vi ska stå som arrangör för det första hållbara vinter-OS och Paralympics, säger Stockholmsidrottens ordförande Helene Hellmark Knutsson.

Regeringen ger sitt tydliga stöd för ett vinter-OS och Paralympics i Sverige- Stockholm/Åre 2026 vilket är glädjande. Spelen är en möjlighet att visa att Sverige är ett föregångsland genom hållbara spel.

– Vi har hela tiden sagt att politiken måste gå först och nu har ett beslut också kommit. Av erfarenhet vet vi att det krävs ett nära samarbete mellan de städer där tävlingarna hålls och idrotten – med statens stöd – för att idrottsevenemang i den här storleken ska bli så lyckosamma som alla parter vill och som hela landet kan känna stolthet över, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

– Idrottsrörelsens utvecklingsarbete är påbörjat och kommer att fortsätta oavsett men med ett OS och Paralympics i Sverige öppnas ytterligare möjligheter. Det vill idrottsrörelsen gärna ta tillvara på. För att klara av att genomföra det arbetet kommer RF beskriva satsningen och gå in med ett särskilt tilläggsäskande till regeringen i händelse av att Stockholm/Åre tilldelas spelen vid omröstningen i juni 2019.

Den 24 juni tas det slutgiltiga beslutet, enda motkandidat är Milano-Cortina i Italien. Merparten av tävlingarna kommer att avgöras i Stockholmsregionen. Förutom Åre är Falun och Sigulda i Lettland arrangörsorter.

– Att regeringen går in med en säkerhetsgaranti är glädjande och avgörande för att arrangera spelen, säger Helene Hellmark Knutsson och fortsätter:

– Det här ger även en möjlighet för politikerna i Stockholmsregionen att satsa mer på breddidrotten som har fått stå tillbaka alldeles för länge. Nu finns det en möjlighet att bättre i kapp anläggningsbehovet så att våra barn och ungdomar får samma möjligheter som i övriga landet.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close