.HandbollNyheter

Nu inleds allvaret för Skuru – “Måste vara ödmjuka”

I grundseriens sista omgång vann Skuru “finalen” mot H65 Höör, gick förbi skånskorna i tabellen och vann serien.
Nu väntar Kungälv i slutspelet och Skuru är megafavoriter.
Lagkapten Jenny Södrén är dock noga med att påpeka:
– Det kanske inte alltid blir jämna matcher för oss i SHE, men vi måste vara ödmjuka inför varje uppgift.

Under hela säsongen, bokstavligen talat, har Skuru jagat H65 Höör.
Nu är det Skurus tur att bli jagade. Nu är de favoriter till SM-guldet. Åtminstone har möjligheterna att nå en SM-final för första gången på tre år ökat och i vår avgörs det i bäst av fem matcher istället för i en grand finale.
– Både vi, Höör och Sävehof är beredda på att bli jagade i slutspel tills vi möter varandra, säger Jenny Södrén, bulldozern på sex meter och det elektriska taggtrådsstängslet i försvaret.
Hur är det att spela matcher där ni oftast vinner stort?
– Vår tränare (Mats Kardell) har tjatat på oss hela tiden att vara ödmjuka inför varje uppgift och inte ta något för givet. Det gäller naturligtvis även nu i slutspelet. Kungälv är nykomlingar och har inget att förlora, de kommer att vara hungriga…
– Kungälv har inga superspetsspelare utan är mer ett starkt kollektiv som gör många bra saker. Jag har bara mött dem två gånger, de har en rolig kuliss där borta. I försvaret är de kanske lite mindre till växten än oss.
Vilket såklart passar dig?
– Ja, normalt sett. Antingen får man allt emot sig, eller så vinner man närkamperna. Det blir spännande att se vad domarna tillåter.
Hur summerar du säsongen för din egen del?
– Jag har fått kontinuitet och höjt min lägstanivå och framför allt presterat på en jämn nivå. Förra året var bra, men detta har varit stabilare.
Er, och inte minst din, försvarsinsats nere i Höör var magnifik. Det framgick inte minst när Höörspelaren Mikaela Mässing hade lekstuga mot Ryssland i en landskamp nyligen?
– Hehe… Jo, vi var otroligt nöjda med den försvarsinsatsen. Evelina i mål tog allt och vi spelade med ett högre försvar som fick träff. Vi visste naturligtvis att Mässing är farlig, man kan inte stå på sex meter när man möter henne.

Kvartsfinalerna mot Kungälv kommer att spelas i Nacka Bollhall.
Men sedan då?
– Finalmatcherna spelas i Eriksdalshallen och förmodligen även semifinalerna – om vi nu tar oss dit.
– Tyvärr är det väldigt lite publik i hallen, det går ju bara in 350 personer och nästan alltid är det fullt. Det blir säkert slutsålt nu också.
Handbollsintresset, inte minst på damsidan, har ökat den senaste tiden i Stockholm. Hur ska man kunna ta till vara på det?
– Det behövs bättre förutsättningar. Intresset är stort, men det saknas en bra hall.
Nästa säsong väntar derbyn mot GT Söder?
– Det ska verkligen bli jättekul. Det var länge sedan vi spelade derbyn i Stockholm. Sedan är frågan vart vi ska spela matcherna…

Nordicbets odds på matchen hittar ni här!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close